VIKERSUND (Nettavisen): Anders Jacobsen slapp med skrekken da han i fredagens første treningshopp i Vikersund holdt på å falle i luften over kulen.

På utrolig vis klarte han imidlertid å ta seg inn igjen, før han landet trygt på begge skiene på 85 meter.

- Ble sint
Jacobsen landet på 209 meter i sitt neste treningshopp, og kvalifiserte seg grei til helgens renn med 194 meter i kvalifiseringen, men det var tydelig at skrekkopplevelsen preget ham.

- Jeg fikk en støkk etter førstehoppet i dag, og så har jeg forsøkt å finne en rytme etter det. Jeg må se litt video i kveld og analysere litt, så får jeg starte på nytt med råskap i morgen. Jeg mistet litt etter det førstehoppet, sier Jacobsen til pressen etter kvalifiseringen.

- Der og da ble jeg sint, men i ettertid får man skjelven, for det er klart at hvis man ikke klarer å ta seg inn og landet på hodet, er løpet kjørt. Man får seg en støkk, forklarer Jacobsen.

- Alle andre ville gått rundt
Landslagstrener Alexander Stöckl fulgte Jacobsens førstehopp fra trenertribunen og fryktet det verste da han så sin elev over kulen.

- Han var litt på etterskudd på hoppkanten og da kaster han seg for mye fremover. Han får da skiene ut veldig fort og fikk litt luft over den ene skiene. Det førte til at det blir en helt jævlig balanse, forklarer Stöckl til Nettavisen.

Østerrikeren hyller imidlertid Jacobsen for måten han taklet det hele på.

- Han er en av de få i verden som klarer å hente seg inn igjen etter et sånt hopp. Jeg tror alle andre ville ha gått rundt. Det er en stor prestasjon, sier Stöckl.

Skal snakke med Jacobsen
Nå skal Norges landslagstrener snakke med Jacobsen om opplevelsen før rennet i morgen.

- Det er viktig at vi går gjennom det som har skjedd på en objektiv måte. Vi må se på hvorfor det skjedde og si at det var fantastisk bra løst å komme seg ned igjen. Vi må faktisk snakke om det for å bli ferdig med det, forteller Stöckl.

Lørdag er det 40 hoppere som skal i aksjon når helgens første verdenscuprenn i Vikersund skal arrangeres. I kvalifiseringen fredag klarte 12 av 13 nordmenn å ta seg videre til rennet.

Lørdagens renn starter klokken 16.