Anders Jacobsen hadde kun en brukbar dag på jobben da han lørdag landet på 120,5 meter i kvalifiseringen til hoppukerennet i Innsbruck.

Vinneren fra nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen viste imidlertid med et treningshopp på 128 meter at hans suksess tidligere denne uken ikke var noen tilfeldighet. Men i kvalifiseringen skuffet han noe, og måtte finne seg i å være et stykke bak de aller beste på en 14. plass med 116,3 poeng.

Best av samtlige var verdenscupleder Michael Hayböck med 128,2 poeng etter et hopp på 128 meter, mens hoppukeleder Stefan Kraft ble nummer to i kvalifiseringen. Kraft hoppet 124,5 meter og var 10,9 poeng foran Jacobsen med 127,2 poeng.

Velta imponerte
Rune Velta fikk en opptur i Garmisch på torsdag med en femteplass. I Innsbruck lørdag, viste nordmannen at han er virkelig er på vei til å finne formen.

Lørdag strakk han seg til hele 125 meter, noe som gjorde at han ble best av de norske på en femteplass med en poengsum på 124,4 poeng.

- Jeg føler at jeg har vært ganske nærme i hele vinter, men jeg har slitt litt med å finne en sittestilling hvor jeg klarer å balansere riktig hver gang. Nå treffer jeg den oftere, og da får jeg oftere gode hopp. Jeg har knekt kode litt nå, sier Velta til Nettavisen.

25-åringen tror ikke det er så mye som skal til, før han tar steget helt opp til toppen av resultatlista.

- Jeg føler ikke at det er så langt unna hoppteknisk. Jeg har oppgaver å løse, og når jeg får løst de, tror jeg det blir enda litt bedre, forklarer Velta.

Flere norske blant de ti beste
Anders Fannemel virker også å være på vei tilbake i slag etter en noe varierende start på hoppuka. Lørdag ble han nummer 8, plassen foran lagkamerat Johann Andre Forfang.

Det tredje hoppukerennet denne sesongen skal etter planen starte søndag klokken 14.

Nordmennene skal ut i følgende dueller søndag:
Anders Bardal - Dmitrij Vasiljev
Phillip Sjøen - Manuel Fettner
Daniel Andre Tande - Severin Freund
Anders Jacobsen - Vladimir Zografski
Johann Andre Forfang - Aleksander Zniszczol
Anders Fannemel - Dawid Kubacki
Rune Velta - Vladislav Boyarintsev

Stillingen i hoppuka sammenlagt etter to renn:
1. Stefan Kraft (Østerrike) 561,9 poeng
2. Peter Prevc (Slovenia) 560,8 poeng
3. Michael Hayböck (Østerrike) 554,8 poeng
4. Anders Jacobsen (Norge) 540,7
poeng
5. Noriaki Kasai (Japan) 534 poeng