Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen klarte ikke å kopiere drømmehoppet

Anders Jacobsen måtte nøye seg med 9. plass.

Anders Jacobsen klarte ikke å følge opp seieren fra nyttårshopprennet da han «kun» ble nummer ni i Innsbruck søndag.

Nordmannen klinte til med et kanonhopp i første omgang på 133,5 meter, men skuffet i sitt andre hopp da han landet på 124 meter. Det ga nordmannen 248,8 poeng.

Landslagstrener Alexander Stöckl var klar på hva Jacobsen gjorde feil i andrehoppet.

- Anders klarte ikke å gjøre det samme i andre omgang som han gjorde i den første. Han slet med det samme som på trening. Han går litt for aggressivt ut av hoppet og sliter med posisjoneringen i tilløpet, sier Stöckl til NRK etter rennet.

Freitag vant
Richard Freitag fra Tyskland vant søndagens renn etter hopp på 133,5 meter og 132 meter. Med svært gode stilkarakterer knuste han konkurrentene og vant rennet fem poeng foran Stefan Kraft fra Østerrike med 278,5 poeng.

Den tyske hopperen slo dermed kraftig tilbake mot kritikerne. I hjemlandet ble Freitag og lagkameratene kalt for kyllinger av lokal presse, men søndag leverte altså Freitag til 20 i stil.

Simon Ammann og Noriaki Kasai delte tredjeplassen i Innsbruck søndag.

Svak norsk innsats
Flere av de norske hopperne sviktet i Bergiselbakken søndag, men Johann Andre Forfang kunne glede seg over en 12. plass etter hopp på 131,5 meter og 126 meter.

Det var imidlertid kun Forfang, Jacobsen og Fannemel som klarte å ta seg videre til andre omgang. Fannemel ble til slutt nummer 24, etter et svakt andrehopp.

Anders Bardal, Phillip Sjøen, Rune Velta og Daniel Andre Tande røk alle ut i første omgang.

Presset Jacobsen
Anders Jacobsen har vært under press de siste dagene, og ble blant annet mistenkt for juks av den sveitsiske avisen Blick etter seieren i Garmisch.

Avisen hevdet at nordmannen brøt reglene ved å dra ermene på hoppdressen for langt ned, og søndag fikk han, ifølge NRK, en uformell advarsel av FIS om å ikke gjøre det samme igjen.

Jacobsen så imidlertid ikke ut til å la seg forstyrre av all oppmerksomheten de siste dagene, og leverte et kanonhopp i førsteomgang søndag. Dessverre klarte han ikke å følge det opp i det andre forsøket.

Rennet i Innsbruck var det tredje av i alt fire renn i hoppuka. Turneringen avsluttes i Bischofshofen tirsdag.

Kommentarer til denne saken