Gå til sidens hovedinnhold

- Jacobsen manglet selvtillit

Anders Jacobsen kom aldri i toppslag etter kneoperasjonen. Ringkollen-hopperen hadde ellevteplass som beste resultat denne sesongen.

29-åringen fra Hønefoss ødela seg i Planica-avslutningen for ett år siden. Jacobsen måtte kneopereres.

Veien tilbake til verdenstoppen ble kronglete. Med svekket fysikk var det ikke nok tid til å finne formen til OL i Sotsji, hvor det ble 27.-plass i normalbakken og 38.-plass i storbakkerennet.

Ikke nok tid

I 2012/13-sesongen ble Anders Jacobsen nummer seks sammenlagt i verdenscupen. I år ble det bare 82 poeng og 64.-plass.

– Anders Jacobsen var god i fjor, men klarte ikke å komme helt tilbake etter skaden. Vi prøvde alt for å få det til, men det ble for kort tid til å komme opp på topp nivå da, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

– Han manglet fysisk kapasitet og selvtillit. Og Anders ble dessuten litt usikker mot slutten av sesongen. Derfor sto han også over noen renn, påpeker østerrikeren.

Stöckl kan imidlertid fortelle om en revansjsugen hopper fra Ringerike.

– Han jobbet beinhardt denne sesongen og hadde fantastisk fremgang etter skaden, men det var ikke nok tid til å ta de siste stegene. Det blir viktig med en god treningssommer. Motivasjonen hans er høy. Han fortalte meg på telefon i forrige uke at han kommer til å kjøre på for fullt, sier Stöckl.

Stoch tjente mest

I 2006/07 vant Jacobsen den tysk-østerrikske hoppuken sammenlagt. Denne sesongen var ellevteplassen i Bischofshofen det beste han klarte. Totalt hoppet han inn bare 58.000 kroner i premiepenger.

Det står i sterk kontrast til hva den populære Hønefoss-gutten har klart i tidligere sesonger. 3-10-10-8-23-6-64 er sluttplasseringene i totalcupen for Jacobsen siden han kom inn på verdenscuplaget i 2006/07.

Verdenscupfirer Anders Bardal hoppet inn mest penger av de norske med drøyt 800.000 kroner. Sammenlagtvinner Kamil Stoch hoppet inn drøye millionen. Polakken tjente dermed mest av hopperne denne sesongen. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken