Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen tilbake i hoppbakken

- Det føles veldig bra.

Anders Jacobsen er på vei tilbake etter kneoperasjonen. Denne uken har han gjort sine første hopp i sesongoppkjøringen.

Jacobsen prøvde seg i bakken for første gang tirsdag, og torsdag hadde han en ny god økt i Midtstubakken.

– Det føles veldig bra å være tilbake igjen, men jeg kjenner at det er mye å ta tak i. Nå handler det mest om å få nok hopp i bakken og å finne tilbake til den rette følelsen, sier Jacobsen til NTB.

29-åringen har slitt tungt etter at han pådro seg en stygg kneskade i Planica for halvannet år siden. Sist vinter deltok han i Sotsji-OL, men i april måtte han gjøre et nytt inngrep.

Merker ikke skaden

Siden den gang har Ringkollen-hopperen fulgt et spesielt opptreningsopplegg for å bygge opp igjen muskulaturen rundt kneet. Det opplegget strakte seg fram til midten av august, og deretter var målet å kunne starte hoppingen igjen.

– Jeg merker ikke noe til skaden nå. Denne uka har jeg hatt to dager med hopping, og det har fungert veldig bra. I den fysiske treningen kjenner jeg heller ingenting, så det lover godt, fastslår Jacobsen.

Han velger foreløpig å være nøktern med hensyn til å sette seg mål for den kommende sesongen. VM i Falun er naturligvis et naturlig høydepunkt, ved siden av den tysk-østerrikske hoppuka, men Jacobsen ser i øyeblikket ikke riktig så langt fram.

– Jeg håper på en sesong med noen oppturer og satser på å være klar når det blir hvitt på bakken. Jeg føler jeg har nok tid på meg, så lenge jeg ikke trenger å konkurrere noe fram mot verdenscupstarten. Der skal jeg være klar.

Gleder seg over unggutta

29-åringen legger ikke skjul på at han er utålmodig etter å komme tilbake i gammelt godt slag.

– Det handler mest om at jeg vil vise for meg selv at jeg kan komme tilbake etter denne skaden, sier Haugsbygd-gutten.

Veteranen har naturligvis også merket seg at fremadstormende unggutter som Philip Sjøen og Daniel André Tande er i ferd med å innta hoppmanesjen for fullt.

– Dersom disse gutta fortsetter å levere utover vinteren, er det veldig bra for laget. Vi trenger flere enn Bardal i toppen, smiler Jacobsen. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken