Gå til sidens hovedinnhold

Jager denne mannen

Politiet har fått 50 tips og går nå ut med fantomtegning etter voldtektene i hovedstaden.

(iOslo.no) Tre kvinner ble forsøkt voldtatt og flere angrepet med kniv av samme gjerningsmann i helgen. Politiet har fått inn over 50 tips fra folk i nabolaget.

- Vi foretok en rundspørring og fikk inn en rekke tips. Vi har også fått tips om konkrete personer vi vil undersøke som kan stå bak voldtektene, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved vold- og sedelighetsseksjonen på en pressekonferanse.

Tips? Kontakt oss på 02255@nettavisen.no eller send SMS/MMS til 02255. Du kan også ringe politiet på 22 66 90 50

Slank og høy
Gjerningsmannen skal være i 20-årene. Han har en slank kroppsbygning, og er mellom 173-180 centimeter høy. Han var iført en hettegenser med en mørk jakke.

Mannen, som skal være av afrikansk herkomst, forsøkte å voldta tre kvinner. En av hendelsene skjedde i en leilighet i Trondheimsveien 8.

Politiet offentliggjorde også en fantomtegning av gjerningsmannen. Tegningen ble laget ved hjelp av ofrenes vitneutsagn. Spesielt en av kvinnene har gitt et detaljert bilde av hvordan gjerningsmannen så ut.

- Ligner ofte
- Erfaringen vår fra tidligere saker viser at tegningene er ganske like den faktisk gjerningsmannen, sier Kristiansen.

.

Politiet noterer seg også at fremgangsmåten for det første voldtektsforsøket er likt en rekke av de andre overfallsvoldtektene i Oslo.

Gjerningsmennene har da sneket seg opp på offeret idet vedkommende skal til å låse seg inn i gården der de bor. Kristiansen sier at kvinner gjerne må være ekstra påpasselige.

Knivstakk i halsen
En 21 år gammel kvinne forsøkte å låse seg inn i kollektivet sitt da hun ble overfalt av mannen. Deretter ble hun dratt inn på et rom hvor gjerningsmannen forsøker å voldta henne

Hun ropte på hjelp og en av beboerne kom til unnsetning.

- En mann som bor der forsøkte å hjelpe, men ble knivstukket i halsen noen få millimeter fra hovedpulsåren, sier Hjulstad.

Beboeren kom heldigvis unna det med lettere skader.

- Vil ha tak i den gode helten
Voldtektsmannen flyktet deretter fra åstedet. I samme tidsrom blir en 40 år gammel kvinne rispet i ansiktet og forsøkt voldtatt i Lakkegata. Denne kvinnen ble reddet av en foreløpig ukjent helt, som slo til gjerningsmannen.

- Vi ønsker å komme i kontakt med den gode helten som har kommet kvinnen til unnsetning. Han har foreløpig ikke meldt seg for politiet, sier Kristiansen.

Voldtekts-helten kan sitte på svært verdifulle beskrivelser av gjerningsmannen.

Like etter voldtektsførsøk nummer to, fikk politiet melding om at en tredje kvinne (26) hadde blitt forsøkt voldtatt på åpen gate i Kirkegårdsgata. Ingen av stedene er mer enn 300 meter fra hverandre.

Les flere saker på iOslo.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen