Seks etterforskere i politiet i Los Angeles leter desperat etter seriemorderen som skal stå bak drap på 10 kvinner og 1 mann fra 1985 til i dag.

- Det kan være en computernerd eller hvem som helst, sier etterforsker Dennis Kilcoyne til LA Weekly.

(Saken fortsetter under bildet.)

Det som er sikkert er at den såkalte «Grim Sleeper» voldtar sine ofre før han skyter dem og dumper de fleste av dem langs Western Avenue sør i Los Angeles.

Ofrene
Det første offeret knyttet til «Grim Sleeper» var den da 29 år gamle Debra Jackson. Hun ble funnet en varm sommerdag i august 1985 med tre kulehull i brystet. Samme år nådde antall drap tidenes høyeste nivå i englenes by. Derfor koblet ingen mordet på Jackson sammen med andre drap. Tre år senere forsto imidlertid politiet at kvinnens drapsmanne hadde flere liv på samvittigheten.

(Saken fortsetter under bildet.)

Da viste det seg at man kunne knytte våpenet som ble brukt i dette første drapet til syv andre drap.

De fleste av de drepte var prostituerte svarte kvinner på rundt 30 år.

Ett av ofrene var en mann.

Ny start
Etter drapet på Debra Jackson ble det stille lenge. I hele 13 år var det ingen som hørte mer fra «Grim Sleeper».

- Alt tørket inn. Etterforskerne gikk tom for spor og de ble satt på andre oppgaver, forteller etterforsker Dennis Kilcoyne til LA Times.

Sakte, men sikkert ble saken skjøvet mer og mer i bakgrunnen. Helt til den nær gikk i glemmeboken.

Fant DNA-spor
Så i 2004 gikk etterforsker Cliff Shepard gjennom gamle drapssaker fra sør i Los Angeles. I en av sakene fant han et DNA-spor som var spart fra en av drapsmannens tidligere offer. Disse ble analysert og sammenlignet med andre uløste saker. Dermed dukket to nye ofre opp.

En 35 år gammel kvinne som ble drept i 2003 og en 14-åring som ble funnet kvalt og mishandlet våren 2002.

- Plutselig hadde vi to nye ofre, sier Kilcoyne.

(Saken fortsetter under bildet)


Det siste offeret som knyttes til «Grim Sleeper» ble funnet første januar 2007. Da ble 25 år gamle Janecia Peters funnet skutt og tildekket av søppelsekker i drapsmannens område. DNA-prøver fra stedet viste at drapsmannen var den samme som i alle de andre tilfellene og LAPD satte ned en egen etterforskningsgruppe.

Leter forgjeves
Disse har jobbet diskret og holdt seg unna alt som heter mediedekning for ikke å alarmere massemorderen. De siste 18 månedene har de søkt i alle register for å finne mannen bak DNA-profilen. Uten å lykkes.

De håper også på å få sjekke om gjerningsmannens slektninger sitter eller har sittet i fengsel de siste årene. Dette er imidlertid kontroversielt ettersom det regnes som urettmessig inntrenging i privatlivet til dem som sjekkes.