Sportsdirektør Egil Østenstad er foreløpig sparsommelig med informasjon rundt hvem klubben jakter, men Rogalands Avis vet at det er snakk om Gislason og Strand.

Følg Brann-Sandefjord her i Norges kjappeste livesystem.

Onsdag stenger overgangsvinduet, og Viking jobber på spreng med å hente inn en ny midtbanespiller. Etter det Rogalands Avis forstår skal det ikke være aktuelt for Viking å hente begge de to midtbanespillerne, men klubber håper å ha én av dem klar innen vinduet stenger.

– Vi ønsker å leie en spiller på kort sikt, og er godt i gang med det arbeidet, sier sportsdirektør Egil Østenstad til Rogalands Avis.

Strand sliter med spilletid i VIF, og var i fjor utleid til hans tidligere klubb Tromsø. Viking var på jakt etter Strand da han forlott Tromsø til fordel for VIF i 2007. Midtbanespilleren valgte selv å gå til VIF, og Viking endte heller opp med å kjøpe Martin Fillo.

Gislason er helt ute i kulden i Brøndby, og den danske klubben har lenge forsøkt å kvitte seg med islendingen.

– Det vrimler ikke med kvalitet ute på markedet. Vi ser etter spillere vi kjenner godt, og som kan gå inn i rollene og gjøre en jobb, sier Østenstad.

Viking ønsker å låne en midtbanespiller fram til august. Birkir Bjarnason og Martin Fillo er begge langtidsskadet, og i tillegg sliter Tomasz Sokolowski med en belastningsskade.