Gå til sidens hovedinnhold

Jagger-erobrer tyr til klippfisk

Modellen som fikk en sønn med Mick Jagger, leder an når sambadansende norsk klippfisk slippes løs under karnevalet i Rio de Janeiro.

Den tidligere modellen Luciana Gimenez fikk sønnen Lucas i 1999. Hun avslørte tidlig at Rolling Stones-vokalist Mick Jagger var faren, men det måtte en DNA-test til før Jagger innrømmet farskapet.

I år som i fjor er det hun som er karnevalets dronning, eller «rainha da bateria» for sambaskolen Imperatriz Leopoldinense. Det betyr at hun får danse foran og lede gruppen av trommespillere gjennom hele paraden natt til 19. februar.

Verdenskjent
Imperatriz Leopoldinense har i år valgt norsk klippfisk som sitt tema for karnevalsparaden. Alt fra storhodete troll, funklende snøfnugg, Odin og Thor, vikinger og klippfisk slippes løs under opptoget.

- Luciana Gimenez er med i år også, forteller Wagner T. Araújo, regissør for paraden i Imperatriz Leopoldinense til Nettavisen.

Luciana Gimenez jobbet tidligere som modell, men det var først da hun hadde en affære med Mick Jagger at hun for alvor ble kjent. I internasjonal presse ble hun kjent som «brasilianeren som erobret Mick Jagger». Forholdet resulterte i sønnen Lucas, som ble født i mai 1999. Jaggers ekteskap med modellen Jerry Hall tok også slutt da Hall fikk vite om forholdet.

Gimenez har også hatt et forhold til Rod Stewart, skal vi tro opplysningene på hennes egen hjemmeside .

Av og for de lokale
Bortsett fra den vakre modellen må det smånorske karnevalsopptoget klare seg uten kjendiser.

- Nei, vi er ikke så opptatt av det, sier Araújo.

Ledelsen ved sambaskolen Imperatriz Leopoldinense synes det er viktigere å lage et karneval av og for lokalbefolkningen i bydelen Ramos.

Eksportrådet for fisk er sambaskolens hovedsponsor i år. En stor delegasjon næringslivsfolk fra Norge er ventet til Rio under karnevalet.

Og nordmenn blir det flere av i paraden. Hvem som helst kan kjøpe kostymer ved sambaskolene og bli med på moroa, uten at det krever spesielle sambaferdigheter.

- Ja, det blir flere nordmenn. Mange har allerede kjøpt kostymer, sier Araújo til Nettavisen.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka