Gå til sidens hovedinnhold

Jaguar kan bli indisk

Det ligger an til at Jaguar og Land Rover blir solgt til indiske Tata.

Ford har slitt med store underskudd i lengre tid, og en av medisinene for å snu trenden er å selge unna bedrifter som ikke er er i kjerneområdet.

Det engelske luksusbilmerket Aston Martin ble nylig solgt, og ryktene om at svenske Volvo også skulle selges har versert. Det blir imidlertiid benektet av Ford.

Vekk med resten
Men salget av de resterende engelske luksusmerkene Jaguar og Land Rover som fremdeles er i Fords eie, er ingen hemmelighet.

Så langt er det ikke avgjort hvem som blir ny eier, men ifølge The New York Times, er indiske Tata Motors sannsynlig overtaker. Ifølge avisen er det opplysninger fra personer som står nære forhandlingene som opplyser at en avtale med Tata Motors sannsynligvis vil bli offentliggjort like over nyttår.

Flere amerikanske Jaguar-forhandlere frykter at Jaguars status vil falle dersom Tata Motors overtar som eier. Tata Motor selger nemlig også verdens billigste bil.

Les om flere biler fra TATA: Tøffe TATA fra India

Seriøs eier
Tata på sin side tror ikke dette vil bli et problem. Tata eier bedrifter som driver med alt fra traktor tilhenger produksjon til luksushoteller med døgnpris på 15.000 kroner natten. Ratan N. Tata, som er sjef for det indiske konglomeratet, sier at deres policy er å beholde firmaer de kjøper uforandret.

- Når Tata er ferdig med overtakelsen av et firma, vil det være likt og med samme ledelse som før, bare eid av noen i India, sier han.

Det ryktes at verdien på avtalen mellom Ford og Tata vil være verdt rundt 2 milliarder amerikanske dollar, eller mellom 10 og 11 milliarder kroner.

Det er penger som kan komme godt med i en slunken Ford-kasse.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken