Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på to gjerningsmenn

Dansk politi jakter onsdag kveld på to gjerningsmenn etter eksplosjonen i solstudioet i København.

En kraftig eksplosjon og brann rammet solstudioet i Østerbro i København onsdag ved 11-tiden. Eksplosjonen kan ha blitt forårsaket av en bombe.

To maskerte menn ble sett løpende fra stedet etter eksplosjonen, og onsdag ettermiddag gikk dansk politi ut og etterlyste de to personene.

Vitner har gitt politiet en beskrivelse av hvordan de to mennene så ut. De skal begge være av utenlandsk opprinnelse. Den ene av dem er høy og tynn og mellom 15 og 20 år gammel. Han var iført en hvit hettegenser og svarte bukser.

Den andre mannen, som politiet nå jakter på, skal være kraftig bygd, mellom 20 og 25 år gammel. Han var iført en gråsvart hettegenser og mørke bukser da han løp fra stedet.

- Ikke terror
Solstudioet er fullstendig ødelagt etter den kraftige eksplosjonen.

Politiet avviser at det er snakk om et terroranslag, men sier at de ser svært alvorlig på saken.

- Det er ingen grunn til å tro at det var en terrorhandling. Det er nok andre ting, sier København-politiets talsmann Lars Borg til TV 2 Nyhetene.

Så langt kjenner politiet ikke til motivet for handlingen.

- Det har vært en eksplosjonsartet brann, konstaterer Borg.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

218232

Fant kanne
Utenfor bygården der solstudioet ligger fant politiet også to mistenkelige vesker etter eksplosjonen.

Dette skapte usikkerhet, og veskene ble derfor undersøkt av en robot. Det var imidlertid ikke eksplosiver i veskene, ifølge Danmarks Radio. Men i den ene vesken var det en kanne med bennbar veske.

Politiet tror at kannen har blitt brukt i forbindelse med eksplosjonen i solstudioet, og ifølge en reporter på stedet så lukter det bensin der vesken ble funnet. Veskene skal mennene som nå er etterlyst, ha kastet fra seg før de løp avgårde.

Området der solstudioet ligger er et område med flere burikker og leiligheter. Ingen personer ble skadet i eksplosjonen, men flere av leilighetene som ligger over solstudioet er totalt ødelagt.

De etterlyste personene skal ha spurt om veien til det rammede solstudioet før eksplosjonen.

Eksplosjonen kommer etter en uke med uroligheter i Danmark. En rekke personer er den siste uken pågrepet etter ildspåsettelser i flere byer.

Se bilder fra eksplosjonen her:

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller