Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på utro tjener

Spesialenheten for politisaker skal etterforske rapport-lekkasjen til TV 2.

Det opplyser politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Samtidig opplyser politiet de ikke ble presset til å endre rapporten når det gjaldt den angivelige avlyttingen av Odin Forvaltning i 2001.

I pressemeldingen fra politiet står det følgende om den sensitive rapporten:

Oslo politidistrikt har over tid sett en urovekkende utvikling i den spesialiserte sikkerhetsbransjen. Dette medførte at politidistriktets strategiske stab utarbeidet en analyse av bransjens utvikling, aktører og tjenester. Rapporten inneholder etterretningsinformasjon som stadig er under bearbeiding, og beskriver en del framtidige utfordringer for politiet. En del av kildegrunnlaget er uverifiserte opplysninger.

Det er altså opplysninger fra denne rapporten som TV 2 brukte da de mandag omtalte en mistanke om at Kjell Inge Røkke og Aker avlyttet Odin Forvaltning i forbindelse med kampen om Kværner i 2001. Mistanken ble brukt som et eksempel på hva den spesialiserte sikkerhetsbransjen i Norge brukes til. Denne delen av dokumentet ble senere fjernet.

I pressemeldingen skriver politiet altså at de ikke har blitt utsatt for press i forkant av denne endringen.

I et brev til TV 2 23. august d.å. fant ledelsen ved Oslo politidistrikt det nødvendig å informere TV2-redaksjonen om at politiet etter nærmere undersøkelser ikke har grunnlag for å tro at fondsforvaltningsselskapet ODIN fikk bekreftet eventuelle mistanker om uregelmessigheter, eller at det i denne forbindelse har vært rettet mistanke mot noen konkrete selskaper eller personer. Det understrekes at politiet ikke har vært utsatt for press fra noen parter som har ført til endringer av rapporten.

Politiet avholder en pressekonferanse om saken tirsdag ettermiddag. Samtidig har Spesialenheten for politisaker blitt koblet inn. Enheten vil nå vurdere etterforskningsskritt.

- Vi ble orientert av Oslo politidistrikt for en og enhalv time siden om rapporten som TV 2 satt med iallfall deler av. Vi har fått saken oversendt og vil nå vurdere hva vi eventuelt skal foreta oss, sier regionleder Liv Marit Sylliåsen ved Spesialenheten for politisaker Region Sør.

- Helt generelt, hvis vi skal gå gjennom saken, må vi få et overblikk over hvem som har tilgang til rapporten. Det kan også bli aktuelt å gjøre noe tekniske undersøkelser som å sjekke e-post, og selvfølgelig avhøre aktuelle personer som kan ha distribuert eller mottatt rapporten, sier Sylliåsen.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021