Etter å ha voktet det engelske buret under flere kamper i sommerens VM-sluttspill gikk veterankeeper David James noe overraskende fra konkurstruede Portsmouth til Bristol City i august.

Burvokteren hadde tilbud fra flere andre klubber, og blant annet var skotske Celtic nevnt som en aktuell kandidat for 40-åringen.

- Jeg trodde jeg skulle bli i Portsmouth, flytte til en annen Premier League-klubb, eller dra til Skottland, sier James ifølge Bristol Evening Post.

- Var fortsatt full
For nettopp det at han endte opp på Ashton Gate er nemlig et aldri så lite mysterium også for James selv. Keeperen forklarer det hele med at han var full da han takket ja til Bristol-klubben.

- Mens jeg drev og tenkte over klubbvalget, drev jeg også og organiserte bryllupet mitt. Morgenen etter utdrikningslaget mitt ringte telefonen. Det var et ukjent nummer, og vanligvis pleier jeg ikke å svare, men jeg var fortsatt full, og tok telefonen. Til min store overraskelse var det Steve Coppell som var i andre enden, forklarer James.

- Han sa: «Okay Dave, jeg er manager i Bristol City, og lurer på om du kunne tenke deg å kikke nærmere på klubben». Hadde det vært noen andre, ville jeg ikke vurdert det en gang, men respekten min for Steve er såpass stor at City plutselig ble et meget aktuell klubbvalg, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Ligger helt sist
Resten er altså historie. David James skrev under for Bristol City og er å finne i The Championship denne sesongen. Steve Coppell derimot takket for seg som manager i klubben like etter.

- I Premier League visste jeg alltid hva som ventet, selv under den tyngste perioden med Portsmouth. I The Championship er alt annerledes. Personlige feil avgjør kamper mer enn noe annet.

Bristol City har hatt en blytung høst så langt, og ligger helt sist i divisjonen med 10 poeng fra 13 kamper. Laget har kun scoret 12 ganger, mens det har sluppet inn 23 mål så langt i sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED