Gå til sidens hovedinnhold

Jansen flyr til Avinor

Den sparkede SAS Braathens-sjefen Petter Jansen synes det er en ære å bli valgt inn i Avinor -styret.

I dagens generalforsamling har Avinors styreleder Inge K. Hansen fått selskap av Petter Jansen, i tillegg til Oddbjørg Starrfelt og Anne Stärk-Johansen.

NA24 - din næringslivsavis.

Dermed har samferdselsminister Liv Signe Navarsete gjort store omskiftinger i styret til det konfliktfylte selskapet. I helgen ringte hun den tidliger toppsjefen i SAS Braathens Petter Jansen for å få ham med på laget.

- En tillitserklæring
Jansen sier til NA24 at han tar det som en stor tillitserklæring å bli spurt.

- Jeg er veldig takknemlig og det var en ære for meg å bli spurt, sier Jansen til NA24.

Du kommer fra et konfliktfylt område og det har stormet rundt Avinor, tror du at du kan være med å bidra til å løse flokene?

- Avinor er et veldig kompetent selskap som spiller en viktig rolle, og jeg håper jeg kan tilføre en viktig kompetanse, sier Jansen til NA24.

Turbulent
Det har vært mye turbulens rundt Avinor i lengre tid. Anders Talleraas gikk av som styreleder på en ekstraordinær generalforsamling 22. mai i år, etter å ledet det styret i konfliktfylte Avinor i flere år. Han ble erstattet av avtroppende Aker Kværner-sjef Inge K. Hansen.

Mediestorm
Nå får altså Inge K. Hansen en ny mann inn i styret som kjenner flybransjen meget godt. Petter Jansen fikk sparken fra stillingen som toppsjef for SAS Braathens 11. juni i år, og det skapte en mediestorm ettersom de tillitsvalgte i selskapet forsvarte sin sjef med nebb og klør.

I forbindelse med Avinor-direktør Randi Fleslands avgang som leder i Avinor før jul i fjor, uttalte Navarsete at det ville bli en generalforsamling i Avinor til våren hvor styresammensetningen i selskapet skulle vurderes.

- Viktig
Den nye styrelederen, Inge K. Hansen, uttalte at årsaken til at han takket ja til stillingen er at fly er noe av det viktigste innen samferdsel i Norge.

- Jeg er selv storforbruker av flytjenestene - det er min eneste kompetanse i min nye stilling. Effektivitet i bransjen er så viktig siden nordmenn flyr så mye som de gjør, sa Hansen til NA24 da det ble kjent at han takket ja til jobben.

Avinor AS er et fullt ut statlig aksjeselskap. Samferdselsdepartementet forvalter de statlige eierinteressene i selskapet, og samferdselsministeren er generalforsamling for selskapet.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken