ROZA KHUTOR (NTB-Magnus Aabech): Kjetil Jansrud (28) innrømmet at det var surt å ende uten medalje på superkombinasjonen i Sotsji-OL.

Vinstragutten la ikke skjul på at det var bittert med fjerdeplassen i fredagens renn.

– Det er surt. Det er ikke så mye mer å si enn det, sa Jansrud i målområdet.

28-åringen ledet etter utfordelen, men på slalåmen tapte han for mye tid. Han hadde 1,64 sekunder å gå på til lederen Sandro Viletta, men var et godt stykke bak sveitseren allerede på annen mellomtid.

Før rennet sa Jansrud at han var usikker på slalåmformen. Han satser i fartsdisiplinene og kjører lite slalåm.

- Det er kanskje ikke noen overraskelse at vi sliter med å henge med. Det visste vi før rennet, og det var vi ganske klare på. For min del ble det vanskelig med oppkjørt løype og røffe slalåmforhold. Det viser seg ganske bra at jeg mangler slalåmtrening, sa han etterpå.


- De beste klarer å pushe, mens jeg blir stående og henge igjen. Da går tida fort. Jeg merket det halvveis. Da tenkte jeg kjapt at det sannsynligvis ikke kom til å holde, forklarte opplendingen.

Langt opp

Favoritten Alexis Pinturault fra Frankrike var en av flere som kjørte ut i slalåmen, mens amerikanske Ted Ligety skuffet med tolvteplass.

Viletta kjørte seg opp fra en 14.-plass til gull. Han sikret seieren 0,34 sekunder foran kroatiske Ivica Kostelic. Bronsen gikk til Christof Innerhofer.

For Jansrud skilte det over halvsekundet opp til bronsemedaljen.

- Det er irriterende med fjerdeplass, men det var langt opp til tredjeplassen. Det var ikke sånn at tredjeplassen akkurat glapp, fortalte Jansrud.

- Fjerdeplass er fjerdeplass. Når Innerhofer klarer det (medalje), viser det at det er mulig.

For ett år siden ødela Jansrud korsbåndet i VM. Det forklarer også litt av grunnen til at han ikke var god nok i slalåmen.

– Jeg følte meg rolig på start og var keen på å kjøre fort, men jeg har ikke tempoet inne. Med tanke på hvor lite slalåm jeg har trent etter korsbåndsskaden, er det ikke noen overraskelse.

I fartsform

Jansrud har allerede sikret seg en medalje i Sotsji-OL med bronsen fra utforen sist helg.

I fredagens renn leverte han solid igjen i utfortraseen, og det virker også lovende foran super-G-rennet som skal kjøres søndag.

- Utforen var bra i dag, og jeg gjorde jobben min der. Fartsformen ser ut til å være bra, mente Jansrud.

Aksel Lund Svindal (31) ble nest beste nordmann på åttendeplass. Unggutten Aleksander Aamodt Kilde (21) lå på en sterk fjerdeplass etter utforen, men kjørte ut for annen gang på rad i OL. (©NTB)