Kjetil Jansrud har vunnet sesongens to første fartsrenn i verdenscupen. Han var best i tirsdagens trening i utfor i Beaver Creek også, men endte bare på 5.-plassen onsdag.

Da var franskmannen Adrien Theaux raskest. Han raste inn til 1.40,30 i traseen som kalles Birds of Prey. Italias Peter Fill og Dominik Paris tok de to neste plassene og var 0,19 og 0,32 sekunder bak, mens Kjetil Jansrud på femteplass ble slått med 39 hundredeler.

- Jeg testet ut traseen i dag, for å se hva som kan være mulig her. Jeg prøvde å pushe litt på forskjellige steder i løypa. Noen ganger var det vellykket, og andre ganger heller mislykket, forklarte Jansrud til NTB.

Han gikk til topps i den første gjennomkjøringen tirsdag, men da kjørte alle mer tradisjonell trening, uten å teste ut nye ting eller å være særlig nyskapende i linjevalget sitt.

Jansrud kjørte inn til 1.40,06 tirsdag og hadde sveitseren Patrick Küng og Peter Fill (Italia) på plassene bak seg. Det skilte 0,73 sekund til Fill på tredjeplass.

Fridag
Det var glimrende forhold i Beaver Creek onsdag. Det var det også på den første gjennomkjøringen tirsdag. Nå er det bestemt at torsdag er fridag for de beste alpinistene, for det er ikke nødvendig, og ikke vanlig heller, med tre gjennomkjøringer.

Det var nok årsaken til at det var viktig for Jansrud og co. å eksperimentere litt onsdag.

- Jeg vil si at denne andre gjennomkjøringen min var veldig bra, men jeg eksperimenterte litt, sa Jansrud i telefonen fra målområdet i Beaver Creek.

Han har kjørt bra i denne bakken tidligere også, så han er ikke ukjent verken med traseen eller snøen i Rocky Mountains.

Tilbake til VM
Årets tradisjonelle verdenscup i Colorado blir viktigere enn på lenge, for alpinistene skal tilbake til Beaver Creek og Vail i februar for å kjøre VM. Sist det var VM i disse bakkene, i 1999, vant Lasse Kjus fem medaljer. Det ble to gull- og tre sølvmedaljer på ham.

Ingen kan vente at noen av de norske skal kunne kopiere det, men Henrik Kristoffersen i slalåm som gikk til topps i Levi for 14 dager siden, og Kjetil Jansrud som har kjørt seg rett inn på verdenstoppen i fart, er klarte norske medaljekandidater i VM, slik det ser ut nå.

Det skal kjøres utfor i Beaver Creek fredag, super G lørdag og storslalåm søndag, og i storslalåmrennet kjører Henrik Kristoffersen. Han er blant favorittene, mens Jansrud er spent på hvordan han kan klare seg i storslalåmrennet etter noen bra treningsøkter i det siste. (©NTB)