Gå til sidens hovedinnhold

- Jarstein tar over for Myhre

Rune Almenning Jarstein kommer til å ta over for Thomas Myhre, mener Odd-trener Arne Sandstø.

HOLBERGS PLASS, OSLO (TV 2 Nettavisen): - I starten av året var jeg tredjekeeper på U21-landslaget og frem til i sommer andrevalget på Odd. Uttaket til A-landslaget kom derfor som en stor overraskelse, sier Rune Almenning Jarstein.

Og 21-åringen vil fortsette karriereklatringen.

- I løpet av oppkjøringen mot Tsjekkia hadde jeg som mål å etablere meg som et klart andrevalg, sier Jarstein til TV 2 Nettavisen.

Den ambisjonen deler han med sin klubbtrener.

Danker ut Espen Johnsen
- Den dagen Thomas Myhre gir seg, så kommer Rune til å ha ett eller to år til med erfaring i eliteserien og vil da være et soleklart førstevalg. Det er bare et tidsspørsmål før han er foran Espen Johnsen i rekkefølgen. Johnsen er fantastisk på streken og har et fantastisk potensial, men når tiden går og en ikke får ut dette potensialet, så må trenerne se på andre løsninger. Jeg tviler på at han noen gang blir noe førstevalg på landslaget, sier Arne Sandstø.

Men Jarstein må smøre seg med tålmodighet. 21-åringen pådro seg brudd i håndleddet rett før landslagssamlingen, og er ute i ni til 12 uker. Charlton-innbytter Thomas Myhre synes dessuten å ha ubegrenset tillit hos landslagsledelsen. Det til tross for at 32-åringen kun har spilt en ligacupkamp og fått en opptreden for reservelaget siden han forlot Fredrikstad tidlig i høst.

- Thomas Myhre er desidert den beste norske keeperen og det er klart at han er et førstevalg. Så lenge han presterer godt nok på landslagstreningene, og Norges trenere er fornøyde, spiller han, fastslår Odd-treneren.

Kan leve med benking
Og får full backing av Åge Hareides keepertrener, Jørn Jamtfall, og den tidligere landslagskeeperen Erik Thorstvedt.

- Jarstein må bevise litt mer over en lengre periode før han blir en klar utfordrer. Men vi regner med å ha nytte av Thomas i mange år ennå, og Espen er også der, sier Jamtfall.

- Hvor lenge kan dere i landslagsledelsen leve med at Myhre ikke spiller for Charlton?

- Vi kan leve med at han ikke spiller så lenge han fortsetter å levere slike kamper som i denne VM-kvaliken. Men for ham personlig er det viktig å få spille.

- Vi kan dra til VM med en keeper som ikke spiller fast, både jeg og Grodås har vært i den situasjonen. Det er ikke noe nytt, og dette er hverdagen for en liten fotballnasjon, fastslår Thorstvedt.

Tufte-treneren, som hadde ansvaret for keeperne under Nils Johan Semb, synes Thomas Myhre har vært fantastisk god i VM-kvaliken.

Myhre må ha avklaring
- Jarstein har vært veldig bra etter at han overtok Odd, og er absolutt et emnne til å ta over etter Myhre, sier Erik Thorstvedt.

Selv mener Thomas Myhre at han er like god som om han hadde spilt de første 10 kampene for Charlton. Men han er langt fra fornøyd med benkingen.

- Jeg vurderer fortløpende situasjonen, og på sikt er ikke dette ønskelig. Jeg håper min situasjon blir avklart i november. Jeg må vite hva visjonen fremover er, sier østfoldingen til TV 2 Nettavisen.

Myhre er under kontrakt til neste sommer.

- Jeg trives godt der, men mangler regelmessig spilling. Charlton vet jeg vil spille på landslaget.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken