Gå til sidens hovedinnhold

- Je skal snakke med Røkke

Men Brustad vil ikke avsløre hva hun skal si.

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): - Det skal jeg si til ham, sa næringsminister Sylvia Brustad (A) da hun mandag formiddag erklærte at staten er fornøyd med prisen på de omdiskuterte Aker-transaksjonene.

Brustad møtte pressen i resepsjonen på R4, på en pressekonferanse som fremsto som rotete og amatørmessig. Journalister på bakerste rekke måtte brøle inn sine spørsmål - og hadde flaks om de fikk svar. Essensen i Brustad budskap er at hun nå er «godt fornøyd» med transaksjonene, etter at investeringsbanken UBS har konkludert med at prisen på selskapene som ble solgt fra Aker til Aker Solutions er «fair». Pareto-rapporten som sier at prisen var for høy, tillegger ikke staten samme vekt.

- Nå skal vi legge dette bak oss og se fremover, sa Brustad.

- Tydeliggjøre
Det er også blitt enighet om at transaksjonene skal behandles på generalforsamling i Aker Solutions. Brustad gjorde det imidlertid klart at Aker Holding-eierne i løpet av helga har blitt enige om å støtte transaksjonene, så for statens del er det nå ett fett om det blir avholdt generalforsamling eller ikke.

- Det var viktig å få sjekket ut prisen. Og transaksjonene hører hjemme på generalforsamling, sa Brustad.

Nå vil Brustad «tydeliggjøre» aksjonæravtalen mellom Aker, staten og svenskene.

- Vi vil tette hølene som er der, sa Brustad.

- Vil de øvrige Aker Holding-eierne også endre aksjonæravtalen?

- Ja. Alle mener at det er ønskelig og nødvendig. Avtalen er god, men den skal bli enda tydeligere, sa Brustad og lovet at en ny aksjonæravtale vil foreligge snart.

Tillit til Kjøll
På spørsmål om hun fortsatt har tillit til statens styrerepresentant Berit Kjøll i Aker Holding, svarte Brustad også bekreftende.

Hun ga uttrykk for at hun tror samarbeidet i Aker Holding vil gå veldig bra fremover. Og ga uttrykk for, med et visst forbehold, at det er noe å lære av denne saken:

- Alle har noe å lære av alle saker - iallfall mange saker.

Kommentarer til denne saken