Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg angrer ikke på valget

Jeremy Berthod ble helten for Sarpsborg 08.

SARPSBORG - SANDNES ULF 3-2:

Sarpsborg lå under to ganger, men snudde og vant til slutt 3-2 mot Sandnes Ulf i eliteserien i fotball torsdag.

Det var den kanskje mest meritterte spilleren i norsk eliteserie, Jeremy Berthod, som fikk æren av å avgjøre en målrik kamp på Sarpsborg stadion.

Franskmannen har blant annet mesterligaerfaring med franske Lyon, og overgangen til Sarpsborg ble finansiert av klubbens supportere før denne sesongen. Han har vært en solid tilvekst som venstreback, og torsdag ble han altså matchvinner med sin første scoring i eliteserien.

- Jeg synes vi vant fortjent. Jeg trives veldig godt i Norge og angrer ikke på valget, sa Berthod.

Høiland-dobbel
Tommy Høiland ga Sandnes Ulf ledelsen to ganger, men det var helt fortjent at det var hjemmelaget som tok alle poengene.

- Det er surt at vi ikke er bedre når vi leder. Vi ble litt feige, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Høiland gjorde først 1-0 etter 22 minutter. Sarpsborg presset på for utligning, men klarte ikke å skape de store sjansene, og gjestene ledet til pause.

I annen omgang fortsatte sarpingene stormløpet, og utligningen måtte bare komme. Et skudd fra Mohamed Elyounoussi ble klønete slått rett ut i feltet av Sean McDermott, og Gudmundur Thorarinsson var påpasselig frampå og satte inn sitt første mål i eliteserien etter 54 minutter.

Sandnes Ulf, som knapt hadde vært over midten etter pause, gikk rett i angrep, og et effektivt veggspill sendte Høiland alene med keeper. Med en presis avslutning sende han rogalendingene i ny ledelse.

Slo tilbake
Sarpingene lot seg ikke knekke, og Magnus Sylling Olsen viste prov på teknikk og fart da han dro seg gjennom og banket ballen i hjørnet etter 60 minutter.

Sarpsborg hadde virkelig fått fart på angrepsspillet, og det skulle bare ta fem minutter før hjemmelaget endelig var i ledelsen. Magnus Sylling Olsen kom seg til linjen og slo et presist innlegg på bakerste stolpe hvor Berthod raget over alle og stanget ballen i mål.

- Det ble en tøff kamp, og vi var dårlige de første 30 minuttene. Vi ble mer aggressive og hadde mer tempo i spillet vårt etter hvert, sa Berthod, som scoret sitt tredje mål i karrieren (første med hodet).

Sandnes Ulf gjorde et ærlig forsøk på å få inn en utligning og var også uhyre nære, men Tom Erik Breive stoppet Milos Mihajlovs heading på streken.

- Jeg synes vi forsvarte oss heroisk, og vi var nær utligning, sa Asle Andersen.

Sarpsborg har to vanskelige bortekamper framover. Først Tromsø på Alfheim, før de møter Vålerenga på Ullevaal 16. mai. Sandnes Ulf får besøk av Molde før de tar turen til Lillestrøm. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken