Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg angrer ikke

Etter å ha gått i strupen på Trond Giske, har Henrik Asheim vært i hardt vær siste døgnet. Men han angrer ikke på angrepet på kulturministeren.

(YEYE): Yeye kunne søndag som første medium melde at Unge Høyre nyvalgte leder i sin landsmøtetale gikk til frontalangrep på kulturminister Trond Giske. Et døgn senere angrer ikke Asheim på angrepet.

- På sin plass
Asheim sier til Yeye at det var på sin plass å angripe regjeringen.

- Det er definitivt på sin plass å gå til angrep på regjeringen. Den fører en usosial og urettferdig politikk. Da fortjener de kritikk og kan regne med at det vil komme mer kritikk fra Unge Høyre, sier han.

Sier unnskyld om Giske ble såret
Men dersom Giske ble såret av angrepet fra Unge Høyre-lederen, så vil han få en unnskyldning.

- Hvis han synes dette er kjipt, så er ikke det meningen. Da sier jeg selvsagt unnskyld, sier Asheim.

Overrasket over oppmerksomheten
Etter at Yeye skrev om saken i går, har flere medier fulgt etter. Blant annet har Dagbladet slått opp samme saken på sin forside mandag. Medieoppmerksomheten kom uventet på den ferske Unge Høyre-sjefen.

- Jeg hadde ikke ventet at det skulle bli så mye oppmerksomhet rundt denne saken, men sånn går det vel når man i agurktiden nevner navnet på en statsråd og en kjendis i samme setning, sier Asheim.

- Tror jobben er å klå på Mira
Det var søndag at Unge Høyre-lederen skulle holde sin takketale til landsmøtet, som nettopp hadde valgt ham som sin nye leder etter Torbjørn Røe Isaksens avgang. I talen gikk han til angrep på blant annet Trond Giske og Kristin Halvorsen.

- Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, og den eneste forskjellen på Kristin Halvorsen og en maskert raner, er at den maskerte raneren i det minste ikke prøver å lure deg til å tro at han raner deg for ditt eget beste, sa Asheim.

- Rar tale
Leder i Arbeiderpartiets ungdomsparti, AUF, Martin Henriksen, sa til Yeye søndag at han mener Asheims tale var «rar».

- Jeg synes den nye lederen for Unge Høyre sier mye rart. Blant annet, så er det å sammenligne statsråder med bleier vel ikke akkurat gnistrende politisk retorikk. Jeg håper ikke han skal gå rundt de neste årene og tro han er på en relativt usaklig skoledebatt, sa Henriksen til Yeye.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Du kan lese hele nettmøtet med Unge Høyres nye leder her: