Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg betalte 5400 bompengekroner i året. Over natten ble beløpet endret til 14440 kroner

- Det er hårreisende, mener Christian Matre, som passerer bomringen hver dag.

Matre jobber som nettverksingeniør på Haukeland sykehus, men bor i Fyllingsdalen. Derfor passerer han Michael Krohns gate, hvor bomringpasseringen hans registreres to ganger om dagen.

– På lik linje med mange andre kom jeg opp i maksgrensen for betalte passeringer på rekordtid, forteller Matre til BA.

Før var dette 50 ganger i løpet av en måned. Etter dette trengte han ikke å betale.

– Og på grunn av dobbelpasseringen på grunn av den ekstra bomstasjonen under broen i Michael Krohns gate, hadde jeg 40 prosent rabatt.

Med en ordinærpris på 15 kroner, endte han dermed opp med å betale ni kroner femti ganger i måneden. Dette ga ham (forutsatt at han nådde beløpstaket) en månedlig bompengeutgift på 450 kroner, 5400 kroner i året.

Hårreisende
Fra 1. juli ble derimot beløpet et helt annet. Maksrabatten er nå 20 prosent, og ordinær pris er 25 kroner per passering, altså 20 for Matre. Dessuten er taket hevet til 60 passeringer.

Dermed betaler han under samme forutsetninger 1200 kroner i måneden, eller 14400 i året.

– Det er hårreisende hvor mye de økte takstene på én gang. Hvis jeg hadde gått i butikken i morgen, og melken kostet 50 kroner, ville jeg også reagert, sier Matre, som hadde satt seg ned og regnet på det som nærmer seg en tredobling etter at han fikk brev om endringene i posten.

Han er mer åpen for at rabatten eller ordinær pris kunne vært endret.

– Det kunne kanskje vært bedre om de endret én av delene, for dette ble avskrekkende mye på én gang. Jeg har lest at det er for å finansiere Bybanen, men dette er et skrekkelig stort prishopp på én natt, konstaterer nettverksingeniøren.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken