Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ble bedt om å gjøre ting som ikke føltes riktig

Julebordet ble ikke den oppturen Blackburn hadde håpet.

Det er den kontroversielle storavisen Daily Mail som onsdag forteller at Henning Berg forlot julebordet til Blackburn i sinne.

Julebordet ble arrangert mandag kveld og i Blackburn håpte man nok at det ville bidra til å løfte moralen i klubben. Ligaresultatene har nemlig ikke hatt den effekten, selv ikke etter at Henning Berg kom inn som manager i stedet for upopulære Steve Kean.

En av klubbens ansatte presset Berg opp på scenen under mandagens julebord, som ble arrangert for spillerne og rundt 200 andre ansatte i en suite på Ewood Park.

Noe motvillig skal 43-åringen ha tatt en julestrømpe på hodet, men han ble ifølge Daily Mail mer og mer sint og ukomfortabel da han ble presset til å danse i tillegg.

Tålmodigheten tok angivelig slutt da noen forsøkte å gi Berg en Michael Jackson-parykk.

Avisen skriver at dette fikk Berg til å rive av seg julestrømpen og storme av scenen. Han skal deretter ha gått bort til sitt bord og sagt takk for seg før han forlot julebordet.

Dette avviser Berg selv i en pressemelding som ble lagt ut på klubbens hjemmesider onsdag formiddag.

- Under middagen ble jeg spurt om jeg ville komme opp på scenen, noe jeg gjorde med glede. Jeg trodde jeg ville bli stilt et par spørsmål eller kanskje være dommer i en konkurranse. Isteden ble jeg spurt om å gjøre ting som ikke var riktig for meg å gjøre som manager, med tanke på klubbens posisjon og form. Jeg ville ikke gjennomføre det, og gikk tilbake til bordet mitt. Som planlagt forlot jeg julebordet rundt halv ti og kjørte hjem. Spillerne dro like etter middagen, og det ble ikke konsumert alkohol, står det i pressemeldingen.

Daily Mail beskriver opptrinnet som ydmykende for Berg.

Blackburn Rovers har bare vunnet én av ni kamper under Henning Bergs ledelse, og det spekuleres allerede nå i at klubbens indiske eiere vurderer å bytte manager igjen. Eierne krever opprykk til Premier League denne sesongen, men Blackburn ligger helt nede på 15-plass når sesongen nærmer seg halvspilt.

Kommentarer til denne saken