Onsdag ble Frank Løke sendt hjem fra håndball-VM med beskjed om at han er ferdig som landslagsspiller under så lenge landslaget er under Robert Hedins ledelse.

Løke straffes for at han ikke gikk til sengs samtidig som resten av laget etter en sponsormiddag på spillerhotellet. VG skrev torsdag at landslaget ikke har forbud mot å nyte alkohol under VM, men at det må skje samlet og før leggetid.

Løke skal ifølge avisen ha fortsatt drikkingen utover natten, noe de andre spillerne reagerte kraftig på.

Null alkohol etter middagen
- Det skjedde på spillerhotellet på en sponsormiddag i regi av landslagsledelsen. De bestilte all drikke. Det gikk i kontrollerte former. Alkoholen hadde ikke noen innvirkning på det vi gjorde senere. Det ble ikke konsumert noe alkohol etter at middagen var ferdig, sier Frank Løke til TV 2 Sporten.

Han forteller videre at han satt ved siden av Robert Hedin under middagen og at landslagssjefen burde ha gitt beskjed om det dersom han mente at Løke drakk for mye.

Dagen etter fikk Løke beskjed om at han kastes ut av landslaget på grunn av brudd på reglementet.

- Da ble jeg sjokkert. Jeg burde lagt meg etter sponsorarrangementet. Utover det er det ikke så mye å angre på.

I en pressemelding torsdag kveld, sendt ut etter at Løke ble intervjuet på TV 2, opplyser Norges Håndballforbund at «det var Frank Løkes oppførsel og hendelsene på hotellet natt til onsdag som var bakgrunnen for bruddet på lagets spilleregler. Dette sammen med tidligere episoder og advarsler, gjør at begeret ble fullt og Løke måtte forlate troppen».

Hovedleder Espen Karlsen opplyser at lagets ledelse gjentatte ganger har forsøkt å få kontakt med Løke det siste døgnet, så langt uten å få respons.

- Vi kommer selvfølgelig til å fortsette med å kontakte ham helt til det gir resultater, opplyser Karlsen i pressemeldingen.

Stormfull landslagskarriere
Frank Løke har vært i hardt vær tidligere, og denne historikken har bidratt til ledelsens strenge reaksjon på på regelbruddet denne gang.

Blant annet havnet strekspilleren i fyllearresten, sammen med Bjarte Myrhol, under et landslagsopphold i Frankrike i 2008. Løke og Myrhol var også involvert da fire landslagsspillere kjøpte ulovlig øl av en lastebilsjåfør fra Makedonia i Sverige i 2007. Under Kroatia-VM i 2009 smalt det for tredje gang. Da gang ble Løke ilagt en bot etter at en fuktig kveld blant annet medførte to knuste lamper på hotellet.

I 2009 var veteranen også involvert i overgangsbråk og ble bøtelagt med 20.000 euro etter å ha skrevet under for RK Zagreb, etter først å ha signert for danske Skjern. Han fikk også en utestengelse på ni måneder fra internasjonal håndball på grunn av dette.