LARVIK - DINAMO 31-22:

Enkelte kritikere har hevdet at Larvik-spillerne er mette av suksess, noe som i så tilfelle ville vært fullt forståelig etter elleve strake seriegull.

Kritikken har provosert Gro Hammerseng-Edin, veteranen som har vunnet mer enn de aller fleste håndballspillere.

- Er det bra at jeg ble skikkelig forbannet på journalistene som mente vi gamlingene på Larvik hadde blitt «mette»? Det er en smule pinlig å innrømme at det nok ligger litt ekstra drivkraft i det, men er det egentlig så farlig? Dersom det hever nivået mitt? skriver Hammerseng-Edin på nettsiden til Larvik.

Uansett hvor motivasjonen ble hentet fra, var den mer enn god nok til at Larvik lørdag klarte å spille seg fram til finalen i Champions League.

Dinamo Volgograd ble slått med god margin. Sluttresultatet ble 31-22 i Larviks favør.

- Jeg er imponert! Dette er coaching i verdensklasse av Ole Gustav Gjekstad. Larvik tar bort to av verdens beste bakspillere, sier håndballekspert Frode Kyvåg til Viasat 4.

Gjekstad var fornøyd, han også, selv om ikke alt fungerte perfekt.

- Vi spiller ikke godt forsvar i første omgang, men Sandra Toft står godt i mål og vi scorer mye mål. Forsvarsspillet tar seg opp i andre omgang, sier Gjekstad.

Sandra Toft, som ble tatt ut på stjernelaget i årets Champions League sammen med to andre larvikspillere - Nora Mørk og Linn-Kristin Riegelhuth-Koren, stråler av glede over at finaleplassen er sikret.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var helt utrolig! Vi var et langt bedre lag enn Dinamo i dag, sier den danske målvakten til Viasat 4.

Larvik har vunnet Champions League én gang tidligere, i 2011. Motstander i finalen blir Buducnost Podgorica fra Montenegro.

Finalen spilles søndag klokken 17.00.