En bahrainsk prinsesse, Sheikha Noora bint Ibrahim Al-Khalifa, anklages for å ha utsatt politiske fanger for omfattende tortur i fangenskap i Bahrain.

Hendelsene skal ha funnet sted under det sjiamuslimske opprøret mot kongefamiliens styre i landet tidligere i år.

Elektriske støt
Flere leger, som ble idømt lange fengselsstraffer for å ha støttet det sjialedede opprøret, hevder prinsessen slo fanger med kjepper, gummislanger og ga dem elektriske støt i ansiktet.

Legene hevder også at de ble tvunget til å signere falske tilståelseserklæringer. Prinsesse Al-Khalifa anklages for å ha torturert både kvinnelige og mannlige leger under avhør. Prinsessen jobber til daglig som politispaner, og er en fjern slektning av dronning Sabika bint Ibrahim Al-Khalifa av Bahrain.

- Kalte meg for en sjiagris
Dr. Nada Dhaif (36), som ble idømt 15 års fengselsstraff i forrige uke, hevder hun ble torturert av prinsessen i et avhør i mars måned.

- Hun klappet til meg, slo meg og kalte meg for en sjiagris. Hun la en kabel inn i øret mitt og ga meg elektrisk sjokk, sier Nada Dhaif, skriver The Times.

Mesteparten av legene som er pågrepet og idømt fengselsstraffer, arbeidet på sykehuset Salmaniya i hovedstaden Manama. Det var ved dette sykehuset at demonstranter fikk behandling etter å ha blitt skadet av bahrainske sikkerhetsstyrker i hovedstaden tidligere i år.

Minst 35 mennesker ble drept i sammenstøtene mellom demonstrantene og sikkerhetsstyrkene.

- Tok gisler og fraktet våpen
Det ble hevdet fra myndighetenes side at legepersonellet tok kontroll over hele sykehuset, tok gisler og brukte ambulanser til å frakte våpen og ammunisjon til demonstrantene.

Flere land har imidlertid fordømt Bahrain etter at anklagene om tortur ble kjent. En FN-kommisjon skal granske anklagene om menneskerettighetsbrudd begått av bahrainske myndigheter.

Bahrainske myndigheter nekter å kommentere anklagene fra legene, men sier at kong Hamad bin Isa Al-Khalifa har opprettet en uavhengig kommisjon, som skal granske påstanden om sikkerhetsstyrkenes voldsbruk mot demonstranter.