Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg blir i Fulham

Etter at framtiden ble avklart, slo John Arne Riise til med en knallkamp.

FULHAM - WEST HAM 3-1:

Londonlaget Fulham tok onsdag kveld imot byrivalen West Ham, vel vitende om at det kun hadde blitt én seier på de sju siste ligakampene. Avstanden ned til tabellbunnen begynte også å bli skremmende liten.

Samtidig visste John Arne Riise (32) at både norsk og engelsk presse har skrevet mye om at han ble vraket til et par kamper, og at enkelte eksperter har begynt å så tvil om hans plass på det norske landslaget.

- Mye rykter
Motivasjonen var med andre ord sterk - og det syntes. Fulham vant fortjent og Riise leverte en veldig god kamp. Han var blant annet involvert i 2-1-målet til Hugo Rodallega. Dimitar Berbatov og Mladen Petric scoret Fulhams øvrige mål.

- Jeg er veldig godt fornøyd med kampen. Det var kriging og kjemping i 90 minutter mot et tøft lag, og det var skikkelig deilig med seier, sier Riise til Nettavisen.

Han har også avklart framtiden: 32-åringen blir værende på Craven Cottage.

- Jeg blir i Fulham. Det har vært mye rykter og snakk de siste ukene, og jeg er glad for at jeg nå kan fokusere på resten av sesongen. Jeg skal spille best mulig og samtidig jobbe hardt for at Norge kommer til VM, sier Riise til Nettavisen.

Knallhardt arbeid
Nå har han spilt de to siste kampene og synes å være inne i varmestua til manager Martin Jol igjen.

- Hvor rart har det vært å stå utenfor laget, når du har spilt fast hele karrieren?

- Det er klart det er uvant, men uten at jeg vil gå mer inn på det, så har det vært forskjellige grunner til det. Alt jeg tenkte på, var å jobbe hardt og ha mye egentrening, slik at jeg visste at jeg ville være klar.

- Hvordan føles det å slå tilbake med storspill enda en gang?

- Det blir feil å si «slå tilbake». Jeg hadde ikke noe å bevise, jeg. At media og såkalte eksperter lager styr ut av ingenting, bryr jeg meg ikke om. Jeg var skadet i to kamper og mistet to andre av forskjellige grunner. Jeg har hatt fokus på knallhardt arbeid, som alltid, forteller 32-åringen.

Samtidig legger han til:

- Det var deilig med en slik kamp som i går. Det er mange andre som ikke har spilt kamper på lang tid, bare et par treningskamper, men det blir ikke snakket om. Dette var også en utrolig viktig seier etter en tøff periode for oss. Nå har vi Manchester United hjemme på lørdag, så seieren nå var veldig viktig.

- Skal mer til
- Føler du deg inne på laget igjen etter å ha spilt to kamper på rad?

- Det er alltid prestasjoner som bestemmer, men personlig var jeg fornøyd med innsatsen mot Manchester United i cupen og jeg var veldig godt fornøyd med kampen mot West Ham. Etter 14 år som proff, hvor jeg stort sett har spilt fast hele tiden, ble jeg veldig overrasket over skriveriene som kom fordi jeg gikk glipp av noen kamper.

- At landslagsplassen skal diskuteres på så kort tid, synes jeg var latterlig. Men media og de såkalte ekspertene må jo selge ting. Jeg hadde en god avslutning på 2012 og mener det skal mer til for å ta plassen min.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken