Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg blir kvalm

Real Madrid-trener José Mourinho var rasende etter tapet for Barcelona.

REAL MADRID -
BARCELONA 0-2:

Det hadde gått måtelig stille og rolig for seg i mesterligasemifinalen mellom Real Madrid og Barcelona i 45 minutter, men på vei inn til pause begynte det å koke.

Allerede på vei inn i spillertunnelen ble det tumulter der flere spillere røk i tottene på hverandre. Resultatet av dette var at Barcas reservekeeper José Pinto fikk rødt kort.

Men det skulle ikke gå lenge av andre omgang på Santiago Bernabeu, før testosteronnivået igjen nådde toppen.

I det 61. minutt måtte Reals midtstopper Pepe rusle i dusjen. Brassen vartet opp med en stempling på Dani Alves og fikk direkte rødt. En smule strengt, men likevel dømt.

- Jeg blir kvalm
Det at dommer Wolfgang Stark valgte utvisning i den situasjonen satte ikke Real-trener José Mourinho pris på. Portugiseren protesterte og også han ble sendt på tribunen.

De videre instruksjoner for hvordan Real Madrid skulle spille, nå med kun ti mann på banen, ble notert på en lapp av treneren og sendt ned til benken.

Hva som sto på lappen til den karismatiske treneren vites ei, men det så ikke ut til å virke nevneverdig.

Og etter kampen skal den portugisiske treneren ha vært rasende.

- Noen ganger blir jeg kvalm av den fotballverdenen jeg må jobbe i. Returkampen blir en umulig oppgave nå. Barcelona er klare for finalen, sier Real-sjefen.

- Ingen har muligheten mot Barcelona! Hvor kommer all makten deres fra? Å vinne på denne måten er rett og slett ekkelt, sier portugiseren.

Mourinho, som har vært i ordkrig med Barca-trener Josep Guardiola de siste dagene, avslutter seansen med et nytt stikk til erkerivalen - og Tom Henning Øvrebø.

- Om jeg var Barcelona ville jeg skamme meg over måten det vant Mesterligaen på i 2009. Det var en skandale på Stamford Bridge, da dommeren ikke blåste straffe. I kveld var det skandale på Bernabeu, sier treneren og sikter til det røde kortet til Pepe.

Nummer 51 og 52
Kvarteret etter situasjonen med utvisningene var det i stedet gjestene som skulle ta ledelsen i den spanske hovedstaden. Målscorer? Lionel Messi, selvfølgelig.

Ibrahim Afellay rykket seg fri på kanten og slo hardt inn foran mål fra dødlinjen. Ved første stolpe rev Messi seg løs og satte ballen mellom beina på Iker Casillas.

Dette var den kortvokste argentinerens 51. mål for sesongen og hans 10. mål i årets utgave av Mesterligaen.

Men Barcelona-stjernen ga seg ikke med det. Snaue fem minutter før slutt vartet han opp med litt mer magi og ingen hos Real Madrid var i stand til å stoppe ham.

Argentineren dro seg forbi alt og alle av motspillere, før han til slutt satte ballen iskaldt forbi Casillias for andre gang i løpet av kampen. Et praktmål og nummer 52 for året.

Lite målsjanser
Før det smalt i andre omgang, hadde det imidlertid gått ganske stille og rolig for seg i Madrid.

Real Madrid hadde bestemt seg for å tette igjen bakover og offensivt ville vertene svært lite i løpet av de første 45 minuttene.

Taktikken resulterte i at der var Barcelona som sto for det meste av underholdning på Santiago Bernabeu i løpet av første omgang. Men selv ikke det var all verden.

Etter 11 minutter dro David Villa seg inn i banen fra sin høyreside, før han fyrte løs med venstrebeinet. Skuddet var hardt og godt, men ikke presist nok, da det strøk den lengste stolpen.

I det 25. minutt viste Messi seg skikkelig fram for første gang i kampen.

Den lille argentineren spilte igjennom til Xavi og midtbaneeleganten fikk avsluttet. Real Madrid-keeper Iker Casillas kom imidlertid ut og avverget. Kampens største sjanse på det tidspunktet.

Real Madrid hadde som nevnt ikke all verden å by på, men på overtid i første omgang testet Ronaldo skuddfoten. Skuddet fra rundt 30 meter ble stoppet av Barca-keeper Victor Valdes.

Mesut Özil var på returen og satte den i beina på Barcelonas sisteskanse, men linjemannen hadde uansett blåst av for offside. Dermed sto det målløst til pause.

Ramos må sto over
Etter pause handlet som allerede nevnt det meste om Pepe, Mourinho og Messi.

Med ti mann på banen ble vertene enda mer tannløse og Barcelona sto for det meste av farlige sjanser også i denne omgangen, samt Messis to scoringer.

Det hjalp nok heller ikke på humøret til Mourinho og hans menn at Sergio Ramos pådro seg gult kort i det 54. minutt. Dette betyr at backen må stå over returen.

Den spilles på Camp Nou 3. mai og det er nå helt klart katalanerne som har et grep om finaleplassen, der Schalke 04 eller Manchester United venter.

Kommentarer til denne saken