Team Joker Bianchi-rytteren har tilhørt norgestoppen i sykling lenge, men den store proffsjansen har latt vente på seg.

Les også: Landeveisrøverne på vei tilbake

- Jeg tror jeg er en av rytterne som blir fulgt med på. Dersom jeg fortsatter framgangen min, vil jeg helt sikkert få sjansen etter hvert. Det er mange tilfeldigheter som skal gå i boks før man blir proff, sier Lars Petter Nordhaug til Nettavisen.

Tiltrakk ikke nok oppmerksomhet
24-åringen ble tatt ut både til OL i Beijing og til VM i Varese i 2008. Prestasjonene var dessverre ikke gode nok til at han kunne gjøre sykkelproff av seg.

Nå er det likevel ikke helt umulig at Nordhaug kan få snuse litt på profflivet. Ifølge Team Joker Bianchi har nemlig Team Columbia lagt merke til Nordhaug, Alexander Kristoff og Fredrik Willmann, og ønsker å seteste deres fysiske kapasitet. De tre rytterne er derfor invitert til Mallorca for å gjennomgå lagets fysiske testprogram.

Bør Nordhaug få sjansen som proff? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Enn så lenge venter det imidlertid ingen profftilværelse på Nordhaug. Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad synes det er trist for sporten at ryttere som Nordhaug ikke får sitt gjennombrudd. I stedet ser en del av de mindre seriøse lagene ut til å gå for ryttere som lever på gamle meritter i stedet.

Mer sykkel? Her finner du Nettavisens sykkelseksjon!

- Se på Norge for eksempel: Vi har ingen nye sykkelproffer foran årets sesong. Samtidig har vi sterke ryttere som Stian Remme, Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Fredrik Willmann i våre rekker.

- Det viser at man kan finne flotte ryttere som fremdeles kjører på vann og brød. For disse er det utenkelig å dope seg. Hushovd har jo kjørt hele karrieren sin uten å finne på noe tull, hvorfor skal man gidde å bruke tiden sin på svarte spøkelser da? spør Kaggestad.

Blogg: Les Kaggestads blogg om skandalemakerne her!

Ekstrem oppussing
Joker-profilen Nordhaug er enig at det er en del rare konstellasjoner som vil sykle rundt på to hjul i 2009.

- Jeg synes absolutt det hadde vært en god idé å gjøre en liten kulturforandring innenfor idretten vår. Ut med de gamle – og inn med de nye. Dersom valget står mellom talentfulle ryttere og gamle travere, er det litt galt om noen av de sistnevnte skal få slippe til igjen, mener han.

- Samtidig hadde du vel tatt et hvilket som helst tilbud om det dukket opp, heller?

- Jeg ville ikke det, nei. Jeg ville ha vært ekstremt nøye om det skulle blitt noe av. Mange unge ville nok grepet sjansen dersom et lag med dopingproblematikk fra fortiden hadde gjort et framstøt. Samtidig er man ansvarlig for de valgene man selv tar.

Trekker fram Millar
- Hva tror du for eksempel Rock Racing er ute etter når de ansetter såpass mange med prikker på rullebladet?

- Jeg vet faktisk ikke. De burde i stedet hatt et image om at de ga rytterne en ny sjanse, til å bevise at de har lært. Nå promoteres de nærmest som eks-dopere og sykler rundt med dødninghoder på draktene. Det blir litt feil.

Det er også Mads Kaggestad enig i.

- Nå virker det som om det er veldig lett å komme seg tilbake igjen etter at man er tatt for doping. For meg har en rytter som David Millar langt mer troverdighet nå, enn før han ble tatt. Det har med å gjøre at han kommet seg til en skikkelig lag, som har helt andre verdier enn flere lag hadde i fortiden. Jeg liker også nytenkende lag som Garmin, Team Columbia og Cervélo. Så får man håpe at Team CSC også holder fram med det gode antidopingarbeidet sitt, avslutter Kaggestad.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).