Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg bryr meg ikke om sølv. Det gjør ingen av oss

Stafettlagets yngste var skuffet og følte seg som syndebukk.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Det ble bare sølv på de norske skiskyttergutta under stafetten i Kontiolahti-VM lørdag. Tyskland ble for sterke i de finske skoger. Frankrike kapret bronsen.

Dette er første gang siden 2008 at Norge ikke vinner en VM-stafett. De norske gutta hadde gått høyt ut i forkant at sagt at kun gull var godt nok og derfor var de alle svært skuffet etter løpet.

- Bryr meg ikke
21 år gamle Johannes Thingnes Bø var kanskje mest skuffet av de fire skiskytterne.

- Jeg bryr meg ikke om sølv, det gjør ingen på laget. Det er alt eller ingenting. Vi hadde lyst på gull og jeg var sykt giret på å gjøre det bra, jeg var i sonen. Da er sølv nedtur, sier han til pressen.

- Det er kjempehøyt nivå i skiskyting om dagen. Det var jeg som mistet tyskeren og kostet oss gullet. Sølv er bedre enn ingenting, men gull er så mye bedre. Dette har vi jobbet lenge for, og var så nære, da er det kjedelig. Sølv er bra, men gull er så mye bedre, sier den unge skiskytteren.

Norges lag besto av Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen. Til sammen trengte de fire nordmennene seks ekstraskudd i løpet av stafetten. Tyskland brukte bare tre.

- Godt nok
Seks ekstraskudd mener lillebror Bø vanligvis er nok til å vinne gull.

- Det har vært mer enn godt nok tidligere. Norge har tidligere vunnet stafett med strafferunder, men i dag skyter tyskerne bedre og det er forskjellen på gull og sølv, mener unggutten.

Stryn-gutten har fortsatt til gode å vinne en mesterskapsmedalje på stafett.

- Ja, de har til gode å vinne med meg på laget. Vi får håpe det snur til neste år, sier 21-åringen.

- Beste laget
Emil Hegle Svendsen sier at også han er skuffet over at det kun ble sølv.

- Vi er skuffet. Vi gikk for gull. Jeg vil si dette er det sterkeste stafettlaget vi har hatt noen gang, i hvert fall på papiret, da er det skuffende at det kun blir sølv, sier Svendsen til pressen.

- Tyskland gjør en kjempestafett, det gjør vi å, men er litt for dårlige, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Trønderen hadde et lite fall etter siste skyting, men det var ikke dramatisk. Han tapte bare noen få sekunder.

- Det var blankpolert rett ved skiva der. Jeg ble litt ivrig da jeg skulle ta igjen tyskeren, Da ble det ned på knærne igjen, forteller 29-åringen om hendelsen.

- Sulten ulv
Nå mener Svendsen det er på tide å rette fokus mot fellesstarten søndag. Dette blir siste sjanse til å ta et gull for flere av de norske gutta. Kun Thingnes Bø har gull så langt i VM, fra sprinten.

- Vi må bare glemme dette og tenke på søndagen. Det blir spennende. Med tanke på hva som skal skje da, var sølv i dag kanskje like greit? Sulten ulv jager best, heter det vel, sier han

- Det blir i hvert fall ikke noe feiring i kveld, som kan ødelegge.

Kommentarer til denne saken