Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er blitt trakassert, stigmatisert og drapstruet

Frps Christian Tybring-Gjedde er forbannet.

Frps Christian Tybring-Gjedde er forbannet, forbannet på det han mener er en fallitterklæring av dimensjoner av likestillings- og integreringsminister Inga Marte Thorkildsen når det gjelder hennes uttalelser om parallellsamfunn i Norge.

- Personlig er jeg blitt trakassert, stigmatisert og sågar drapstruet for å si akkurat det samme som Inga Marte Thorkildsen advarer mot, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen.

Det er Thorkildsens uttalelse til P4 mandag, som har trigget Tybring-Gjedde.

- Det er en reell fare for at det utvikles parallelle samfunn i Oslo, sa Thorkildsen.

HØR HELE INNSLAGET HER:

Ifølge Frp-eren, så er det Thorkildsen ansvar det som hun nå frykter skjer.

- Naiv er ikke lenger dekkende. Hun bedriver politikk mot bedre vitende. Utviklingen som Thorkildsen frykter er et direkte resultat av hennes egen regjerings politikk, sier Tybring-Gjedde.

Fallitterklæring

Utviklingen av parallellsamfunn i Norge skjer som følge av den høye innvandringen og en mangelfull integrering, ifølge Tybring-Gjedde.

- Dette er en fallitterklæring av dimensjoner av den ansvarlige ministeren på området. Ingen annen minister kunne ha uttalt noe lignende på sitt ansvarsområde og fremdeles bli sittende som statsråd, sier han.

- Jeg ønsker samtidig å understreke at jeg holder Thorkildsen personlig ansvarlig for utviklingen. Klarer hun ikke å endre utviklingen, så bør hun og regjeringen gå av, sier Tybring-Gjedde.

Han trekker fram at Fremskrittspartiet har over flere år advart mot den utviklingen Thorkildsen nå advarer mot.

- Unnskyldningens tid er forbi, naivismens tid er forbi. Det er tid for handling! Det norske folk finner seg rett og slett ikke lenger i floskler, sier Tybring-Gjedde.

I 2010 skrev Tybring-Gjedde en kronikk i Aftenposten som han kalte «Drøm fra Disneyland».

LES HELE KRONIKKEN HER:

Der stilte han en rekke spørsmål.

«Hva var galt med norsk kultur, siden dere er fast bestemt på å erstatte den med noe dere kaller flerkultur?

Hva er målet med å dolke vår egen kultur i ryggen?

Hvilket land bruker dere som rollemodell for det flerkulturelle eksperimentet?»

Han avsluttet kronikken slik:

«For vi tror ikke noe på flerkultur. Vi tror det er en drøm fra Disneyland. Rotløshet satt i system. Idioti på lang sikt, og vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler.»

Kronikken skapte heftig debatt og etter 22. juli 2011 ble sjikanen sterkere og sterkere og endte opp med drapstrusler og politivakt i desember 2011.

Hvor er medienes hylekor nå?

Det er ikke bare sine politiske motstandere på venstresiden Tybring-Gjedde tar et oppgjør med, men også mediene.

- I alle disse årene har jeg og min familie levd med fordømmelser og politisk mobbing. Ikke minst av mediene. Hvor er medienes hylekor nå? Hvor er fordømmelsen av Thorkildsens utsagn? sier Tybring-Gjedde.

- Det er en skam! Og utviklingen finner sted samtidig som sosialistenes og medienes hyllest av innvandringen er i ferd med å utvikle seg til et absurd teater, fortsetter han.

Det er kun en måte å stoppe utviklingen av parallellsamfunn på, ifølge Frp-toppen.

- Det er å si begrens innvandringen, si nei til enhver særbehandling, stille krav om tilpasning og slutte å opptre kulturrelativistisk, sier Tybring-Gjedde.

- De som ikke vil tilpasse seg og bidra til vårt samfunn bør benytte seg av friheten til å reise herfra.

- Mødregenerasjon brant BH-er

Tybring-Gjedde mener de tar feil, de som mener at alle kulturelle uttrykksformer lar seg forene med våre frihetsverdier. Mange kvinner har ofret mye for dagens likestilte samfunn, og norske kvinner flest finner seg ikke i at regjeringen leker inkludering og multikultur med kvinners rettigheter som innsats.

- Mennesker som får anledning til å bosette seg i Norge er privilegerte. Vi har et flott samfunn. Et samfunn vi alle har en forpliktelse til å hegne om, sier Tybring-Gjedde.

- Jeg forventer og forlanger at regjeringen umiddelbart fjerner alle former for kulturelt sanksjonert kvinneundertrykking i vårt land.

- Det er et stort paradoks at Thorkildsens mødregenerasjon brant BH-er i offentlighet, mens deres døtre forsvarer de åpenbart kvinneundertrykkende plaggene hijab, niqab og burka.

Han forventer videre at regjeringen snarest fremsetter et nytt lovforslag for Stortinget hvor den gjør slutt på den kvinneundertrykkende praksisen hvor kvinner hentes til ekteskap i Norge.

- Arrangerte ekteskap hører ingensteds hjemme i vårt sekulære samfunn. En slik praksis har ingenting med kulturvariasjon eller religiøs frihet å gjøre. Det er tvang og undertrykking satt i system, sier Tybring-Gjedde.

- Tiden for prat og tåkelegging er forbi, sier Tybring-Gjedde.

Ønsker ikke å kommentere

Nettavisen har bedt Inga Marte Thorkildsen om å kommentere saken, noe hun ikke ønsker.

Men kommunikasjonsrådgiver Ahmed Fawad Ashraf i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet opplyser til Nettavisen at de gjerne vil ha presisert hele sitatet fra P4-intervjuet.

- I Oslo så er det en risiko for at det utvikler seg parallell-samfunn, selv om vi ser at dette heldigvis ikke har skjedd i så stor grad som det kunne ha skjedd, uttalte Thorkildsen i P4-intervjuet.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken