Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er en grå mus

Eli Hagen gruet seg sånn til kritikkene at hun ikke fikk sove i natt.

Det er dagen derpå for utgivelsen av Eli Hagens bok «Elskerinne, sekretær og hustru». I boka tar hun et oppgjør med gamle venner, og karakteristikkene har ikke uteblitt.

Navngitte medarbeidere i VG får så hatten passer. Journalist Eirik Mosveen blir karakterisert som «en liten, uflidd og usympatisk fyr». Erna Solberg kaller Eli Hagen en «usjarmerende, ufiks, dårlig kledd grå mus».

Og hovedpersonen selv angrer ikke.

- Hvis noen synes det er sårende å bli kalt grå mus, så får de bli sure. Det er da ikke ille å bli kalt grå mus, jeg er en grå mus selv, jeg, sier Eli Hagen.

Hun tenker seg om et øyeblikk:

- Men hvis noen føler seg såret av det jeg har skrevet, så angrer jeg på det.

Ros
Side 2/Nettavisen møter Hagen på vei ut fra «God Morgen, Norge»-studio i TV 2. Hun har dårlig tid - om få minutter skal hun være i et nytt intervju i P4. Eli har glemt paraplyen. Heldigvis har forlagsmannen en parat – slik at den karakteristiske hårsveisen ikke blir ødelagt. I boka avslører Hagen at hun opp gjennom årene har måttet lese en rekke stygge, sårende ting om nettopp håret sitt i avisene.

I natt var det også avisene som holdt Eli våken. Kun to timers søvn har det blitt.

- Jeg gruet meg sånn til kritikkene, avslører Eli.

Da hun kom hjem etter boklanseringen og et stort antall TV-, radio-, og avisintervjuer, ble hun møtt av en stolt ektemann.

- Carl mente jeg hadde klart meg overraskende bra. Jeg har jo ikke trening i å delta i TV-debatter og slikt.

Forventet slakt
Klokken 03.30 natt til tirsdag var hun ute og hentet de første avisene.

- Hvordan gikk det?

- Mye bedre enn forventet, svarer Eli og stråler som en sol. - Jeg har ikke fått så mye kritikk. Hadde regnet med full slakt etter karakteristikkene mine av andre i boka.

- Carl I. Hagen var også fornøyd?

- Han har ikke sagt så mye om det enda. Hadde Carl fått lest boka først, ville han endret på enkelte ting.

- Så Carl ville sensuert boka, om han hadde fått lov?

- Ja, og det hadde blitt helt feil. Da hadde det ikke blitt min bok. Endelig får jeg si min mening. Det er en lettelse.

- Ikke hetset noen
- Enkelte hevder du ikke er noe bedre selv, når du reagerer på ufine karakteristikker av deg og ektemannen med å komme med liknende karakteristikker av andre. Hva sier du til det?

- Jeg synes ikke jeg har hetset noen. Særlig ikke sett i forhold til hva jeg og Carl har måttet tåle. Vi er kalt det ene og det andre - rasister og brune og jeg vet ikke hva. Carl er sammenliknet med Hitler. Dette er peanuts i forhold.

- Hvor lang tid brukt på å skrive boka?

- Det har gått fort. Noe var lett å skrive, andre ting var ikke fullt så lett. Jeg kan ikke si hvor lang tid jeg har brukt totalt– det har vært mye av og på. Kanskje burde jeg brukt lenger tid¿

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken