Politisk redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle er en av tusenvis av nordmenn som torsdag ble sittende fast i Europa på grunn av flykaoset som har oppstått etter vulkanutbruddet på Island onsdag. Stanghelle kom seg fra New York til Amsterdam, hvor han ble sittende askefast torsdag.

Nå har han fått haik med en trailer full av tulipaner.

Siste nytt: Se askeskyen fram til tirsdag

- Jeg var desperat
- Jeg ble tipset av en gammel venn av meg som for flere år siden som hadde vært innom den norske Sjømannskirken i Rotterdam. Der satt en trailersjåfør og spiste vafler og drakk kaffe, før han skulle sette nesen tilbake mot Norge, sier Stanghelle til Nettavisen.

Fortvilet over å ikke ha fått togbillett, og en bussbillett først på mandag ettermiddag, ringte Stanghelle Sjømannskirken for å høre om norske trailersjåfører fortsatt tok turen innom på vei til Norge.

- Dessverre er det sånn at ingen trailersjåfører har tid til å stoppe for å drikke kaffe i Sjømannskirken lenger, men til slutt fikk jeg tak i et nummer til et hollandsk firma som kjører tulipaner til Oslo. Der traff jeg en meget sympatisk kar som skjønte at jeg var desperat etter å komme meg hjem, så nå sitter jeg som sidemann i en trailer på vei til Oslo, sier Stanghelle.

Les også: Kjører Amsterdam-Tromsø med leiebil

- Håper vi rekker fergen
Stanghelle legger ikke skjul på at han er lettet over å endelig være på vei hjem til Norge. Hvis de er heldige med fergene, vil turen hjem fra Amsterdam ta rundt 24 timer.

- Vi har nettopp dratt fra Amsterdam, og skal ta ferge fra Travemünde i Tyskland til Trelleborg i Sverige. Dersom vi rekker fergen, er jeg hjemme i morgen kveld. Dersom vi er uheldige med fergen er jeg nok ikke hjemme i Oslo før litt etter midnatt natt til søndag, sier Stanghelle.

Men uansett er Stanghelle svært fornøyd med utfallet av situasjonen.

- Jeg er et meget lykkelig menneske nå, og synes det er meget festlig å kjøre trailer, ler Stanghelle som priser seg lykkelig over at han har funnet alternativ transport hjem.

- Hadde ikke noe sted å sove
Stanghelle kom fra New York til Amsterdam torsdag morgen.

- Mens jeg sto i kø for å få tog- eller bussbillett videre til København traff jeg en gruppe ungdommer på vei hjem fra ferie i USA. De var helt blakke og på sammenbruddets rand. Jeg traff også en britisk dame som skulle i gravferden til sin far, men som ikke kom seg hjem til Skottland, sier Stanghelle alvorlig.

Han sier han føler seg heldig, men innrømmer at han kunne fått problemer dersom han ikke hadde kommet seg av gårde fra Amsterdam i dag.

- Jeg er privilegert, og ikke noe offer. Jeg er utstyrt med et kredittkort som virker, og jeg var tidlig ute og fikk booket hotellrom for natten. Men jeg tenkte ikke at det kom til å vare så lenge, og ble kastet ut fra hotellet i formiddag, sier Stanghelle.

- Hvis jeg måtte blitt i Amsterdam til lørdag, hadde jeg ikke visst hvor jeg skulle sovet, innrømmer han.

Men Stanghelle har vært heldig - og får gratis skyss fra Amsterdam til Oslo.

- Jeg sa meg selvsagt villig til å betale, men fikk beskjed om at det var helt greit og at jeg kunne få være med som sidemann uten noen kostnad, sier en takknemlig Stanghelle til Nettavisen.