EM ble en totalt fiasko for det engelske U21-landslaget. Laget endte sist i sin gruppe og måtte reise hjem med null poeng i bagasjen.

Blant annet ble det et 31 -- tap for Norge i gruppespillets, det største tapet til England i løpet av de tre kampene.

Selv om laget hadde en rekke spillere med Premier League-erfaring, virket gutta til Stuart Pearce både slitne og umotiverte i mesterskapet.

Landslagstrener Stuart Pearce svarte med å legge skylde på spillerne, men den tidligere backen har også måttet tåle en del kritikk etter fiaskoen.

- Forferdelig skuffet
Én av dem som sjelden tier når fotball skal diskuteres er QPR-manager Harry Redknapp. Nå snakker ringreven om EM-nedturen.

- Jeg bryr meg om det engelske landslaget, på alle nivåer, og blir forferdelig skuffet når jeg ser at vi presterer så elendig mot andre nasjoner, med et sterkt lag, sier han ifølge The Sun.

- Men det store problemet her, og det gjelder for oss alle, er at engelsk fotball må forandres. Og det må først og fremst skje på toppnivå, sier Redknapp.

Redknapp er svært kritisk i sine uttalelser.

- Det betyr at Roy Hodgson må jobbe sammen med klubbtrenere og sørge for at alle trekker i samme retning. Vi kan ikke spille fotball. Vi bare «mæler» ballen opp i banen, sier han.

- Ungguttene våre blir ikke trent på samme måte. De får heller ikke riktig trening fra en tidlig alder. Derfor har vi nå et seniorlag som underpresterer gang på gang, sier Redknapp.

- Gylden generasjon
Det var lenge ventet at nettopp Redknapp ville bli ny landslagstrener i England, etter Fabio Capello, men forbundet landet i stedet på Hodgson.

- Se på den gylne generasjonen med Steven Gerrard, Ashley Cole, Frank Lampard, John Terry og Wayne Rooney. Spiller for spiller var det ingen som kunne matche oss.

- Men sammen klarte de aldri å utrette noe. De bare lempet ballen oppover i banen og håpet på det beste. Det funker ikke i internasjonal fotball. Da mister du bare ballen.

En lignende debatt, som et Redknapp her bringer på banen, har også vært oppe i Norge tidligere. Etter at Norges Fotballforbund tok grep, har vi sett en positivt utvikling hos unge spillere.

- Det handler om å ha teknikk og egenskaper til å ha ballinnehav, vinne igjen ballen, og kontrollere kamper. Vi trenger trenere som tror på denne fotballideologien, sier Redknapp.