Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ganske lei den «Ødegaard-greia»

Kjell Jonevret mener Norge bør stole på andre enn 16-åringen mot Ungarn.

BUDAPEST (Nettavisen): Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo fikk mye kritikk for at han ikke byttet inn Martin Ødegaard i torsdagens kamp mot Ungarn, som Norge tapte 0-1.

Fotballekspert og Start-spiller Jesper Mathisen er en av dem som var mest kritisk. På Twitter kalte Mathisen valget om å ikke bruke Ødegaard for en katastrofe.

Viking-trener Kjell Jonevret tror imidlertid ikke at Ødegaard er den frelseren det norske folket skal se til.

- Jeg er ganske lei av den Ødegaard-greia. Han er veldig flink for alderen, men hvis det er sånn at en 16-åring skal redde nasjonen, så mener jeg at det ikke står så bra til, sier Jonevret til Nettavisen.

Den svenske tippeligatreneren legger riktignok til at han ikke har fulgt Ødegaard mens han har spilt for Real Madrids reservelag, men stoler på at Per-Mathias Høgmo vet hvilken form 16-åringen er i.

- Håper å bidra

Til Nettavisen sier Martin Ødegaard at han ikke er sikker på om han starter kampen mot Ungarn.

- Jeg har ikke tenkt voldsomt mye over sjansene for det, men jeg håper selvfølgelig å kunne bidra. Det vil jeg alltid, så vi får bare vente og se, sier Ødegaard til Nettavisen.

- Hva tenker du om at det er så mange som vil ha deg på laget?

- Det er hyggelig, det, sier 16-åringen.

Han tror Norge har gode sjanser for å snu kampen.

- Vi skal vinne en fotballkamp og gå til EM, og det har jeg tro på at vi kan klare. Ett mål vil snu veldig mye, så vi har fortsatt veldig tro på det her. Vi går for det, sier Ødegaard.

- Hvordan har stemningen vært i gruppa etter torsdagens tap?

- Det er aldri noe gøy å tape fotballkamper, men vi kan ikke drive å deppe over den. Nå er det ny kamp, og hvis vi vinner den, er vi i EM. Det er fokuset nå, og det har vi tro på, sier 16-åringen.

- Ødegaard burde ha spilt

Heller ikke Joacim Jonsson er sikker på at Ødegaard er svaret på Norges offensive problemer.

- Jeg hadde ventet med Ødegaard. Han burde spilt hjemmekampen, for det ble mye rom for ham sentralt. Men vi må ikke hausse ham opp, han har ikke herjet i Spania heller. Han er ingen superfrelser. Men jeg er helt sikker på at han kommer inn hvis kampbildet tilsier det, sier Jonsson.

Erik Thorstvedt reagerte i likhet med Mathisen på at Ødegaard ikke kom på banen i hjemmekampen. Når Nettavisen snakker med ham på telefon etter Ungarn-tapet på Ullevaal, er keeperikonet fortsatt oppgitt.

- Hvis han ikke kommer inn i en kamp som på torsdag, så lurer jeg på når han egentlig skal komme innpå, sier Thorstvedt til Nettavisen.

- Det var den perfekte kampen for han med tanke på å komme inn og låse opp langs bakken, i stedet for at vi hele tiden skulle satse på de innleggene hele tiden, som viste seg å være vanskelig å få noe ut av, sier den gamle storkeeperen.

Ødegaard: - Vil selvfølgelig spille

Selv ville ikke Martin Ødegaard si for mye om hva han synes om at han ikke fikk spilletid på Ullevaal-matta torsdag kveld, men han la ikke skjul på at han var skuffet over resultatet.

- Vi skulle gjerne hatt det målet her i dag, og hadde nok sjanser til å score, så det er surt, sa 16-åringen etter kampen.

- Var det en kamp som skrek etter din kreativitet? spurte en journalist.

- Nei, det skal ikke jeg spekulere i. Men selvfølgelig vil man spille når man er på benken, det vil alle, sa Real Madrid-spilleren.

Med 0-1-tap hjemme på Ullevaal, må Norge score 2 mål borte mot Ungarn i Budapest førstkommende søndag for å nå EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Så gjenstår det å se om Høgmo vil bruke 16 år gamle Ødegaard i håp om å sikre seg de viktige målene.

Skulle Norge lykkes med å snu det skuffende resultatet fra den første kampen, vil det være første gang det norske herrelandslaget i fotball deltar i et mesterskap på 16 år.

Kampstart søndag er 20.45.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken