Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er i en fantastisk posisjon

Tutta kjemper om seieren i British Open.

Suzann Pettersen gikk 3.-runden på par og ligger på delt tredjeplass før siste runde i majorturneringen British Open.

- Jeg er i en fantastisk fin posisjon, og jeg skal gå ut og angripe. Det er en posisjon jeg ikke har vært i tidligere i denne majoren. Jeg har spilt bra og klokt fram til nå og må bare fortsette med det, sa Tutta til den norske pressen på Old Course i St. Andrews.

Lørdagens runde ble utsatt på grunn av vind, og Tutta må derfor spille 36 hull på siste turneringsdag. Den norske golfproffen gikk søndagens første runde på par etter at hun senket en birdieputt på 18. hull.

- Det var veldig mye bra. Det var litt vanskelig å komme nær flagget, og det var kjipt å treputte på 16. hull. Da var jeg mer aggressiv ut fra tee og slo et bra slag inn. Det var litt irriterende at jeg leste feil på putten, sa Pettersen.

Amerikanske Morgan Pressel, som spilte i par med Tutta, leder turneringen. Hun er ett slag foran toer Stacy Lewis. Pettersen deler tredjeplassen med tre andre spillere. De ligger to slag etter Pressel. Totalt er Tutta sju under par. Hun slår ut på siste runde 14.30 norsk tid.

- Nå skal jeg dusje, skifte og få meg litt mat, og så blir det en lett liten økt, sa Pettersen.

Marianne Skarpnord hadde fullført ni hull da spillet ble stoppet lørdag. Hun spilte siste halvdel av runden søndag morgen og endte tre over par. Hun er to over par totalt og ligger på 34.-plass. (©NTB)

Kommentarer til denne saken