Verdenstreeren fulgte opp fredagens strålende åpningsrunde (-5) med en solid runde to under par lørdag. Foreløpig ligger hun på annenplass, men runden er ikke ferdigspilt. Tutta er kun ett slag bak ledende Mika Miyazato fra Japan.

Alt ligger til rette for en skikkelig thrilleravslutning på årets femte og siste majorturnering.

- Det er dette vi trener for, så det er bare å slå til søndag, sa Pettersen til NTB.

Regn førte til at første runde ble utsatt torsdag, og arrangøren har redusert turneringen til 54 hull. Siste runde skal etter planen spilles søndag, men det er meldt store nedbørsmengder.

- Jeg har spilt meg til en bra posisjon. Nå må jeg ikke bruke 3.-runden til å ta igjen så mange, mente 32-åringen.

Majortørke
Tutta spiller for sin første majortittel siden 2007. Da gikk det norske golfesset til topps i LPGA-mesterskapet. Det er fortsatt hennes eneste seier i en av storturneringene. Kanskje kan ventetiden være over søndag.

Dette har vært resultatene hennes i de andre majorturneringene i år:

* Kraft Nabisco-mesterskapet: 3.-plass

* LPGA-mesterskapet: 3.-plass

* US Open: Misset cuten

* British Open: 4.-plass

Evian-mesterskapet er ny major fra i år.

Tålmodighetsprøve
På lørdagens runde gikk Pettersen en 69-runde etter fire birdier og to bogeyer.

- Jeg spilte ikke perfekt golf. Det er et par ting jeg må jobbe med, men jeg kom meg ut av trøbbel da jeg misset på greenen. I dag var det en tålmodighetsprøve, men jeg spilte meg ikke bort på noen som helst måte.

Tutta var blant de første som var i aksjon lørdag, og med tidlig start fikk hun bedre forhold enn hun hadde fredag. Banen i Evian er bygget om til årets turnering, men den har hatt problemer med å takle nedbøren.

- Jeg prøvde å dra fordel av at det var bra spilleforhold, men det er ikke «bare bare» å komme nærme på noen av pinnene. Det var mye bra, men jeg har også litt å jobbe med i ettermiddag, sa hun etter lørdagens runde.

Gledelig for oslojenta var det at puttingen fortsatt sitter. Pettersen har jobbet mye i det siste med å forbedre den delen av spillet sitt.

- Jeg prøver å jobbe kontinuerlig med det, så det blir bedre og bedre. (©NTB)