Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke dummere enn Carl

- Hvis de andre partiene tror det skal bli lettere å samarbeide med meg fordi jeg er dummere enn Carl, sa har de misforstått, sier Frp-formann Siv Jensen.

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Til tross for at Høyre-leder Erna Solberg fredag nærmest inviterte Siv Jensen til regjeringssamarbeid etter lederskiftet i Frp, mener Jensen at ikke mye har endret seg mellom de to partiene etter at hun ble formann.

-Vi ønsker et bredt samarbeid på borgerlig side, men det er ikke noe større mulighet nå enn før helgen, sier Jensen.

Samtidig er hun krysstallklar på hva hun ønsker.

-Det er ingen tvil om at vi skal og bør i regjering. Vi vil sette det på dagsorden allerede i neste måned, og begynne å forberede partiorganisasjonen.

Den nye formannen mener at kommune- og fylkestingsvalget i 2007 vil bli en prøvestein for partiet.

- Vi får en annen utfordring i 07. Da skal vi forsvare det mange Frp-ordførere har gjort i fire år, ikke bare være i angrep.

Advarer Jens
Tidligere på dagen kom hun med en klar advarsel i sin tale til Jens Stoltenberg om at det kan komme et børskrakk.

- Pengene er så lite verdt når de er saltet ned. Hvis det kommer et børskrakk mister vi alt. Hvordan i alle verden skal Jens Stoltenberg klare å forklare det, at oljeformuen er søkk vekk, spurte Frp-formann Siv Jensen.

Siv Jensen avslørte så at hun har en plan for hvordan Norge skal bruke oljeformuen.

- Vi er de eneste som har laget en plan for hvordan vi skal legge et grunnlag før oljen og gassen tar slutt en dag.

Mye følelser
Mange var spente på hva Jensen ville si da hun gikk opp på talestolen siden dette var hennes aller første tale som Frp-formann. Men Siv Jensen tok for seg Frps hjertesaker som valgfrihet, eldreomsorg og næringspolitikk, og hun avsto å komme med signaler om nye saker eller initiativ.

Replikker forbudt
Dette har nemlig vært et landsmøte med minimal politikk, og maksimal føleri. Det er heller ikke merkelig, siden partiet ikke skal vedta noen store politiske linjer fordi det ennå er lenge til kommune- og fylkestingsvalget i 2007. Før den politiske debatten startet, fikk de vel 600 delegatene beskjed om at det ikke var mulighet til å ta replikk etter innleggene.

Det eneste tilløpet til temperatur kom da landsmøtet diskuterte resolusjonsforslag. Blant annet ble det en debatt om hvorvidt Frp skal gå inn for økt saltning av veiene. Forslaget ble oversendt til stortingsgruppa.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken