NORGE – LITAUEN 1-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): England sleit seg til 2-2 hjemme mot Sveits på lørdag, mens Norge sleit seg til 1-0 hjemme mot Litauen på tirsdag. Både engelskmenn og nordmenn forklarte sine svake kamper med at beina er tunge etter en lang sesong.

Det er ikke utenkelig at de har rett.

Det er naturlig å spørre seg om landskamper burde spilles før sesongslutt, ikke etter.

- Ja, jeg har ikke vært noe glad i dette her. Det er ikke gunstig, sier Drillo til Nettavisen.

Flau forestilling
Selv ikke kampen for å kvalifisere seg for den toppseedete gruppen i trekningen av VM-kvalifiseringen, kunne få det norske landslaget til å sprudle på Ullevaal Stadion tirsdag kveld.

Litauen ledet 2-0 i målsjanser da ¾ av kampen var spilt, men Norge vant til slutt sjansestatistikken 3-2 og kampen 1-0. Takket være straffesparket som Erik Huseklepp fremprovoserte og som Morten Gamst Pedersen scoret på – etter retur fra keeper Ernestas Setkus.

- Det er nesten litt pinlig, sa kaptein Brede Hangeland om at Norge blir førsteseedet som et resultat av seieren mot Litauen.

- Midt i ferien
Hangeland er for øvrig enig med Drillo i at landskamper ikke burde spilles etter sesongslutt, men ser ikke hvordan det kan unngås.

- Ja, jeg er for så vidt enig med Drillo, men jeg tror ikke det er mulig. Sånn er det. Så lenge jeg har vært med, har vi hatt disse kampene midt i ferien vår og det får vi bare tåle, sier Hangeland til Nettavisen.

Tirsdagens kamp var imidlertid – og selvfølgelig – ikke bortkastet i Drillos øyne.

- Fortjener det
- Akkurat nå var det gunstig. Nå reddet vi seedingsgruppen med dette her. Det å være blant de ni beste i Europa er sterkt, og det er vi veldig glade for, smiler Drillo.

- Fortjener Norge å være blant Europas ni beste lag?

- Ja, svarer landslagssjefen kontant.

Han forklarer det slik:

- Vi har spilt to kamper mot et av verdens beste lag (Portugal), vi vant 1-0 hjemme og tapte 0-1 borte, og det er totalt sett helt jevnt i målsjanser.

HTML EMBED