Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke i VIFs planer

Han var Martin Andresens første signering. Nå forbereder Lars Iver Strand seg på klubbskifte.

HOTEL BRISTOL (Nettavisen): Beilerne var mange, og ordene store, da Lars Iver Strand i november 2007 til slutt bestemte seg for å fortsette fotballkarrieren i Vålerenga. En sensasjonell 2004-sesong i Tromsø-drakta hadde gjort finnmarkingen til et av de heteste navnene i norsk fotball, med påfølgende landslagsdebut. Da han byttet klubb tre år senere ville «halve Norge» ha midtbanespilleren, og Martin Andresen mente han hadde skutt gullfuglen da han sikret seg midtbanespillerens underskrift.

- Vi er veldig fornøyd. Vi har fulgt utviklingen hans, og han har hatt en fantastisk utvikling den siste tiden. Han er god teknisk, han er flink til å finne rom, og er målfarlig, sa VIF-treneren til Nettavisen den gangen.

- Mange har vært interessert, men etter at Vålerenga kom på banen, var det egentlig bare ett aktuelt valg, sa spilleren selv til Dagbladet.no, men giftermålet gikk fort skeis.

- Neppe Enga neste år
Lars Iver Strand fikk lite spilletid i sin favorittposisjon sentralt på midtbanen, etter hvert ble det ikke spilletid i det hele tatt. Han ble utlånt til Tromsø i fjorårssesongen, i 2010 ble to skarve innhopp på overtid beholdningen.

Nå forbereder 27-åringen seg på et klubbskifte, selv om han har ett år igjen av kontrakten med Oslo-laget.

- Det er vel nokså klart at jeg ikke er en del av Vålerengas planer, de signalene har vært veldig tydelige, sier en ærlig Lars Iver Strand til Nettavisen.

- Jeg kommer selvsagt til å forholde meg lojalt til kontrakten, og skal fortsatt jobbe knallhardt, men jeg regner vel ikke akkurat med at jeg spiller for Vålerenga neste sesong.

- Ryddig og profesjonelt Andresen-forhold
Han sier det uten bitterhet i stemmen, selv om mange har spekulert i om de kraftige spillerreaksjonene mot trener Martin Andresen før 2009-sesongen har vært en av grunnene til at Strand ikke har fått flere sjanser i Vålerenga-drakta. Den tidligere Tromsø-stjerna var en del av spillerutvalget som frontet Andresen-kritikken, og har kun fått to minutters Tippeliga-spill i etterkant.

- Sånt vil jeg ikke spekulere i. Jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. Å tenke slike tanker vil ingen være tjent med.

- Hvordan er forholdet til Andresen nå?

- Det var vel litt spesielt i fjor, men i år har det vært en god tone, det har vært både ryddig og profesjonelt. Tilbakemeldingene har vært gode, både på hva jeg bidrar med på treningsfeltet og i garderoben.

Likevel er det altså ikke nok til at den tidligere landslagsspilleren får fortsette i Oslo-laget, uten at han tar den manglende tilliten så altfor tungt.

- Jeg kan egentlig ikke klage så altfor mye. Jeg har jobbet knallhardt for å komme tilbake, og mener jeg burde fått en sjanse da jeg var skadefri i sommer. Samtidig har det vært mange spillere som har prestert så bra i Vålerenga i år, at det har vært veldig vanskelig å spille seg inn. Konkurransen er tøff, innrømmer Strand.

Endelig skadefri
Som han selv er inne på, skadeproblemene har ikke akkurat gjort Vålerenga-oppholdet noe enklere for 27-åringen. Finnmarkingen ble skadet på tampen av årets sesongoppkjøring, og fikk en ny smell da han var på vei tilbake i sommer. I august måtte Strand opereres, nå håper han at skadeproblemene er borte for godt.

- Det ser bra ut. Ifølge legene er jeg frisk, og skal være tilbake for fullt når sesongoppkjøringen starter i januar. Likevel vil jeg være litt forsiktig i begynnelsen, slik at jeg ikke får en ny smell. Det største problemet etter slike skader er at man blir for ivrig, men heldigvis har jeg en viss erfaring nå.

- Forhåpentligvis kan jeg sitte her om et år og se tilbake på et vellykket og skadefritt år på fotballbanen, hvor jeg har fått bidratt på et lag som har turt å satse på meg.

Skal bli Luftens baron
Akkurat det siste blir nøkkelen når Lars Iver Strand i vinter etter all sannsynlighet finner seg en ny klubb. Han vil spille i sin favorittposisjon sentralt på midtbanen, og lover at sin neste arbeidsgiver vil belønnes rikelig.

- Ti mål - med hodet!

- Jeg har vært i Brasil og trent med Iver Horrem den siste tida, og har lært mye – både i forhold til styrke- og spensttrening. Det skal motstanderne få merke neste år, lover en særdeles spillesugen Lars Iver Strand - og smiler bredt.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken