Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er misfornøyd. Det skulle vært frispark

Sarpsborg bommet og bommet, før de fikk et omdiskutert mål.

SARPSBORG - RANHEIM 1-0:

Onsdag møttes Sarpsborg og Ranheim til den første av to opprykkskamper som skal avgjøre hvem som spiller i Tippeligaen neste år.

Sarpsborg endte på kvalifiseringsplassen i den øverste divisjonen i år, mens Ranheim sikret seg en opprykkssjanse ved å vinne omspillet i Adeccoligaen.

Da lagene møttes på Sarpsborg stadion onsdag var det ganske liten tvil om hvem som var et tippeligalag og hvem som spilte i 1. divisjon - i hvert fall spillemessig.

Vertene herjet nemlig med trønderlaget i store deler av kampen, og spesielt i første omgang. Et stort sjansesløseri førte imidlertid til at det så jevnspilt ut på resultattavla.

- Heldig resultat
Med litt bedre presisjon kunne Brian Deanes menn scoret både to-tre-fire og kanskje til og med fem før pause. Det ble bare ett mål for vertskapet.

Etter hvilen kom gjestene litt bedre med og holdt sarpingene på avstand. Dermed lever fortsatt spenningen om hvem som sikrer plassen i Tippeligaen.

Ranheim-trener Trond Nordstein sier til TV 2 at hans lag fort kunne fått minst et mål til i sekken.

- Vi får med oss et godt resultat mot et lag som var hakket bedre enn oss. Det var noen sjanser der som kunne ha bikket inn et mål til, så vi får med oss et heldig resultat, sier han til TV 2.

Også Sarpsborgs Steffen Ernemann mener at hjemmelaget burde funnet nettet flere ganger i løpet av kampen, men ser ikke på kun 1-0 som dramatisk.

- Det kunne fort ha vært avgjort til pause. Vi har nok av sjanser, men jeg føler vi har kontroll på kampen, sier han til TV 2.

Ranheim-kaptein Are Trondseth sier til NTB at han føler Sarpsborgs scoring, som kom på overtid i første omgang, burde vært annullert.

- Det blir spennende lørdag. Jeg er misfornøyd med scoringen. Samuel gikk hardt inn på keeper. Vi skulle hatt frispark, sier Tronseth som fikk gult kort for protester.

Det hele avgjøres førstkommende lørdag på Ranheims hjemmebane, DnB Arena. Kampstart er så tidlig som klokken 12 og det er mye som står på spill.

Sjansekavalkade
Det meste handlet om hjemmelaget de første 45 minuttene i Sarpsborg og Brian Deanes menn skapte en rekke store sjanser foran Ranheim-målet.

Allerede etter fem minutter fikk vertene en enorm mulighet. Aaron Samuel kom ned til dødlinjen og slo inn mot Martin Wiig. Spissen avsluttet, men Ranheim fikk blokkert.

Etter 18 minutter var det duket for Steffen Ernemann. Dansken har scoret vakre mål før, men denne gangen gikk frisparket hans via en spiller og ut til corner.

Litt over halvspilt i Sarpsborg gikk flomlysene og dommer Tom Harald Hagen måtte stoppe spillet en liten periode. Gjesten brukte imidlertid ikke tiden til å finne fotfeste.

I stedet fortsatte vertene sjansekanonaden. I det 38. minutt slo Gudmundur Thorarinsson et frispark. Ballen gikk innom flere spillere, i tverrliggeren og til slutt unna farlig område.

Først på overtid i første omgang skulle det løsne for hjemmelaget. Thorarinsson slo igjen et frispark, hardt mot keeperhjørnet, og Ranheims Even Barli måtte gi retur.

Ranheim-keeperen fikk slått ballen opp i luften, men der ventet Aaron Samuel. Den tidligere Vålerenga-mannen vant duellen og kriget inn ledermålet.

Den samme Samuel hadde like i forveien stått i veien da Mohamed Elyounoussi fyrte av et skudd med god adresse, og slik sett var det greit at han fikk gjort opp for seg.

Det ebbet ut
Andre omgang ble på mange måter lik den første. Sarpsborg hadde fortsatt et godt grep om kampen, selv om de tidvis la seg litt lenger ned i banen og fylte litt lite på framover.

Ranheim er kjent for å være gode på overganger, og det var kanskje det som var tanken bak vertenes noe mer defensive holdning.

Sjanser skulle det likevel bli og det var faktisk gjestene som fikk den første etter pausen. Gjermund Åsen slo inn i feltet og fant Kristoffer Løkberg, men headingen var for svak.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter 64 minutter var Sarpsborgs Samuel igjen på farten. Spissen kom igjennom med keeper, men løftet blikket litt for sent, og burvokteren fikk rensket unna.

I siste halvdel av andre omgang dabbet det hele litt mer av, selv om det fortsatt kom noen farligheter innimellom.

For Ranheim kombinerte Løkberg og Bendik Bye fint, og sistnevnte fikk til en god avslutning, men Duwayne Kerr var med på notene da han først fikk noe å gjøre.

Mot slutten viste også Mohamed Elyounoussi dribleegenskaper, men heller ikke han fikk dreis på avslutningen og Barli i buret fikk etter hvert kontroll.

Det endte med 1-0 til slutt, og dermed har Ranheim fortsatt et realistisk håp om kunne klare opprykk. På eget gress vil laget trolig ha mer å by på.

Kommentarer til denne saken