Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er så dårlig taper at det å gå ut på bunn ikke er noe alternativ

Tom Hilde går «all in» mot VM i Falun.

Landslagshopper Tom Hilde har opplevd noen krevende år i hoppbakken. Etter å ha kommet tilbake fra et brudd i ryggen, ble han i fjor vraket til sesongens store høydepunkt - OL i Sotsji.

Hilde var bevisst på å slå tilbake, men nedturen fortsatte denne sesongen da han ikke fikk bli med til den tysk-østerrikske hoppuke.

Asker-hopperen har imidlertid ingen planer om å gi opp håpet om å kjempe seg tilbake til verdenstoppen.

- Jeg burde sikkert begynt å tenke litt, men jeg er så dårlig taper at det å gå ut på bunn ikke er noe alternativ for meg. Jeg må bare jobbe enda hardere, sier Hilde til Nettavisen.

Og Hilde har grunn til å håpe.

For to uker siden gikk han til topps i et COC-renn i Polen, noe som ga ham sjansen til å igjen få hoppe verdenscup.

Forrige helg ble det en brukbar 16. plass foran 50.000 festglade polakker i Zakopane.

- Det var en veldig opptur. Nå er det bare å fortsette. Resultatene er fortsatt ikke noe å rope hurra for, men hoppingen er i hvert fall mye bedre, sier Hilde.

- I Zakopane har jeg slitt de siste årene, så det få med seg en 16. plass derfra var veldig positivt, forklarer han.

VM ligger i bakhodet
VM i Falun er vinterens store høydepunkt for hopperne, og Hilde legger ikke skjul på at han tenker på det kommende mesterskapet.

Det er liten tvil om at det er trangt om plassene i Norges VM-tropp, men den tidligere sølvvinneren fra lagkonkurransen i VM i 2011 har stor tro på han skal få være med.

Og han har ingen planer om å reise til Sverige som noen reserve.

- Jeg kjenner kapasiteten min og håper å få vist frem den snart. Det er ikke noe hemmelighet at jeg ikke drar til VM som en sistemann hvis jeg klarer det. Hvis jeg først kommer meg i godt gammelt slag, er ikke jeg i VM som en reserve eller sistemann på laget. Da er jeg der for å kjempe om topplasseringer, forteller Hilde.

Trenger konkurransehopp
Han erkjenner imidlertid at han fortsatt må ta ytterligere steg de kommende ukene. Nå er han i Japan for å hoppe verdenscup i Sapporo. Det blir den neste muligheten til å overbevise landslagstrener Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen.

- VM i Falun ligger i bakhodet, men jeg tenker mer på at jeg har lyst på å hoppe langt i hopprenn i verdenscupen. Jeg må greie å holde roen fortsatt, og finne frem til god gammel hopping.

Helgens første verdenscuprenn i Sapporo starter klokken 09.30 norsk tid.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken