Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg er så redd. Jeg kan dø her.»

Tobarnsmor (55) hevder hun ble tvunget til å smugle. Nå risikerer hun å bli skutt.

Britiske Lindsay Sandiford (55) ble i forrige måned stanset i tollen på den indonesiske øya Bali. Tollerne fant 4,7 kilo kokain gjemt i kofferten. Kokainen har en verdi på 1,6 millioner britiske pund, noe som utgjør 15 millioner kroner.

En uke etter pågripelsen ble hun ble tvunget til å stille opp for TV-kameraene på en pressekonferanse i byen Kuta på Bali, sammen med den beslaglagte kokainen. Kvinnen følte seg tydelig ydmyket og forsøkte å dekke til ansiktet.

- Jeg er så redd
Indonesia har svært strenge straffer for narkotikaforbrytelser. Dømte narkotikasmuglere risikerer dødsstraff, skriver The Guardian.

- Jeg kan få dødsstraff. Jeg er så redd. Jeg kan dø her, sier kvinnen i et intervju med Daily Mail.

Avisen skriver at kvinnen risikerer å bli skutt og drept av en eksekusjonspelotong om hun blir dømt for forbrytelsen.

Sandiford er opprinnelig fra Storbritannia, men har de siste årene bodd i India. Kvinnen sier hun ikke hadde kjennskap til innholdet i kofferten.

- Tvunget til å smugle
Briten hevder nemlig at hun ble tvunget til å frakte kofferten til Bali av en narkotikagjeng i Storbritannia som truet med å drepe sønnen hennes, Elliot (31), som de angivelig anklagde for å være en politiinformant.

- Jeg visste at de ba meg om å gjøre noe som var på kanten, sier hun.

- De ba meg ikke om å frakte inn tulipaner eller ost, men jeg ante ikke om det var penger, gull, smykker, våpen, marihuana eller heroin. Jeg hadde ingen anelse, forteller hun.

- De sa at sønnen min var en tyster og at de ville drepe ham om jeg ikke gjorde som de ville, sier hun.

Stanset i tollen
Kvinnen hevder hun fikk overlevert en ferdig pakket koffert på et hotell i Bangkok, som hun skulle frakte til Den internasjonale flyplassen på Bali.

- Jeg reiste til Bali 19. mai og ble umiddelbart stoppet. De visste det, sier hun.

Tollerne sier at narkohunder markerte ved kofferten før den ankom rullebåndet i bagasjehallen.

Kvinnen sitter nå fengslet på en politistasjon på den indonesiske øya i påvente av rettssaken.

Fengselscellen er liten, varm og uten vinduer. Fengselsvaktene skrur av og på lyset hver halve time, slik at hun ikke klarer å sove, ifølge henne selv.

- Truet med pistol
55-åringen hevder å ha blitt utsatt for svært tøff behandling av politiet på Bali, og skal etter pågripelsen ha sittet bundet til en stol i to dager, og truet med pistol gjentatte ganger.

Kvinnen ble etter hvert overtalt av indonesisk politi til å sette opp en felle for kontaktene hennes på Bali. Dette førte til at tre andre briter ble arrestert, mistenkt for medvirkning.

Den britiske moren, som har to voksne sønner, sier hun ikke har råd til advokatutgiftene som vil koste rundt 32.000 pund, ifølge henne selv.

- Hvor skal jeg få tak i så mye penger?

Kilder: Daily Mail, The Guardian, The Sun.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken