Forrige helg ble det klart at Joe Kinnear er hentet inn som sportsdirektør i Newcastle, noe mange fans har reagert voldsomt på.

Iren ledet også klubben i 2008 og 2009, før han måtte takke for seg på grunn av hjerteproblemer. Nå er altså den kontroversielle 66-åringen tilbake.

Kinnear er kanskje mest kjent for at han ledet Wimbledon med brukbar suksess i perioden 1992 til 1999. Han har også vært i Nottingham Forest og Luton.

I sin nye rolle har Kinnear bekreftet at han blant annet får ansvar for spillerkjøp. Dermed har eier Mike Ashley på mange måter satt manager Alan Pardew litt til side.

- Jeg er smartere
Pardew sitter på en lang kontrakt med Newcastle, og det vil være dyrt å sparke ham, så dette kan muligens være Ashleys trekk for å få 51-åringen bort fra klubben.

Mandag kveld ga Kinnear sitt første intervju etter comebacket, til radiostasjonen talkSport, og ordene som kom ut av munnen på iren fikk mange til å reagere.

Veteranen kom med følgende tirade da han ble konfrontert med at Newcastle-fansen var misfornøyd med at han var tilbake i klubben:

- Til alle dere fans som er uenig i denne avgjørelsen; skal jeg kanskje hente inn igjen Derek Llambias (klubbdirektør)? Hva vil dere? Hva er det de vil? sier han ifølge Sky Sports.

- Jeg hørte en teit kommentar et sted: «Hva kan han tilføre oss». Vel, jeg kan åpne døren for en hvilken som helst manager i verden. Hvem som helst, og det er forskjellen. Jeg har brukt hele livet på å snakke med folk som sir Alex Ferguson. Uke inn og uke ut. Jeg kan løfte røret av telefonen når som helst og snakke med Arsène Wenger. Alle managere, i alle divisjoner.

- Jeg skjønner ikke grunnen til at fansen vil krangle med meg. Mange av dem har ikke peiling på hva de sier. Det er stort sett tøv. Jeg aksepterer det rett og slett ikke, så enkelt er det. Det er ikke tvil om at jeg er mer intelligent enn fansen, fosser det ut av 66-åringen.

Hør intervjuet her:

HTML EMBED

«Yohan Kebab»
Selv om Kinnear måtte gi seg med hjerteproblemer i 2009, fikk han likevel mesteparten av skylden for at klubben rykket ned til The Championship det året.

- Jeg er overrasket. Det er en viss gruppering som ikke tåler meg, akkurat de samme som ikke likte meg sist jeg var her. Men jeg fikk over 10.000 brev da jeg fikk hjerteproblemer. Jeg var veldig stolt over det og synes jeg hadde gjort en god jobb, forteller Kinnear.

- Jeg ser på det jeg har oppnådd, og skjønner ikke hvorfor noen kan si: «Hva har du oppnådd?». Hvor har de vært, på en annen planet? Jeg har vært årets manager tre ganger og reist verden rundt. Jeg fikk muligheten til å ta denne jobben nå, en viktig jobb, men allerede så er folk imot meg. Det er på grunn av pressen. Jeg ventet at det ville skje, sier 66-åringen.

Da han ble presentert i sin nye rolle mandag, var det også mange som reagerte på at veteranen ikke klarte å uttale navnet på flere av spillerene i Premier League-klubben.

Kinnear snakket om spillere som «Yohan Kebab», «Hatem Ben Arfra», «Hatem Ben Afri», «Jonas Goltierez», og «Papiss Sissy». Han fortalte også at han ikke er noen konkurrent til Pardew.

- Før jeg møtte med Mike Ashley, fikk jeg beskjed om at Pardew visste hav som foregikk. Gode nyheter, hadde han sagt. Det gleder meg. Det er i hvert fall én ekte fotballmann i klubben.

- Jeg har stor respekt for Pardew og tror ikke det vil bli noen problemer mellom oss. Jeg er ikke typen som skaper problemer, bare for å lage problemer. Jeg ønsker et godt samarbeid.

Kinnear bekreftet også i intervjuet med talkSport at han nå ønsker å hente inn en ny spiss til Newcastle. 66-åringen mener klubben trenger en ny måljeger.