Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er utrolig stolt

Ståle Solbakken opplevde sin største kveld som fotballtrener da Manchester United ble slått.

FC KØBENHAVN - MANCHESTER UNITED 1-0: Drømmen om avansement lever for København etter onsdagens 1-0-seier over Manchester United foran et fullsatt Parken.

- Jeg er stolt over at vi vinner. Det var klasse over prestasjonene våre over hele linjen. All ære til spillerne, sier Ståle Solbakken til TV3 etter den historiske triumfen.

Heldig seier
Hedmarkingens heltestatus vokser til nye høyder etter sesongens første trepoenger i verdens gjeveste klubbturnering. Kampen var kjedelig og sjansefattig, og seieren var av det heldige slaget. Men det er det ikke en eneste FCK-supporter som bryr seg om i kveld.

- Første omgang var jevn og tett. Vi åpnet bra, men etter pause begynte vi å merke kjøret etter et tett kampprogram. United var bedre etter sidebytte, og vi hadde nok litt flaks, innrømmer den tidligere HamKam-treneren.

Nervepirrende
Det var bitende kaldt og sterk vind under onsdagens forestilling i København. United-spillerne virket uinspirerte og utilpasse med de vanskelige forholdene. Men på slutten kjørte gjestene på for å få inn utligningen.

Og de siste ti minuttene ble svært nervepirrende. Men det danske storlaget sto i mot det massive presset.

- Jeg prøvde å få dem til å tyne ut alle krefter, sier Solbakken.

En av dem som kjempet tappert var Brede Hangeland. Den norske stoppergiganten spilte en sterk kamp i København-forsvaret, og satte seg tidlig i respekt blant superstjernene i rødt.

- Det var litt kjedelig med det tidlige gule kortet etter taklingen av Wayne Rooney. Men det var en fantastik kamp å være med på, og seieren var en milepæl i karrieren min, sier den tidligere Viking-spilleren.

Spenningen lever
Svenske Marcus Allbäck ble den store helten i Parken, da han kranglet inn kampens eneste mål kvarteret før full tid. De tre poengene betyr at drømmen om avansement lever for det danske hovedstadslaget. København og Benfica har begge fire poeng, etter at portugiserne banket Celtic 3-0 hjemme i Lisboa.

- Spenningen lever i aller høyeste grad. Ingenting er umulig, men det blir tøft i bortemøtet med Benfica, tror Solbakken.

Hangeland er også optimist.

- Det er fullt mulig å vinne de to siste kampene, men nå skal vi først og fremst bare nyte seieren.

Solskjær mister Serbia-kampen
Avstanden opp til Celtic er to poeng foran de to siste kampene. Manchester United topper med ni poeng, og er på god vei mot mellomspillet til tross for nederlaget i Danmark.

Ole Gunnar Solskjær haltet av banen med en strekk i baksiden av låret på tampen av oppgjøret.

- Jeg kjenner noe bak i låret. Det skal sjekkes med skanning torsdag, men det blir nok ingen landskamp for meg. Dette kan godt ta to til tre uker, sier Solskjær til NTB.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin