ULLEVAAL (Nettavisen): 13 internasjonale mesterskapsmedaljer på 15 år som landslagssjef. Da fant Marit Breivik ut at nok fikk være nok, og 26. januar ga hun beskjed om at hennes tid var forbi som sjef for de norske håndballjentene.

Samme dag sa hun klart og tydelig fra om hvem som burde overta stafettpinnen. Breivik pekte på sin nære samarbeidspartner gjennom mange år, Thorir Hergeirsson. Islendingen har også vært ønsket av de landslagsspillerne som har uttalt seg om saken.

- Stor utfordring
Derfor var det kanskje mer overraskende at prosessen tok nærmere tre måneder enn at det var Thorir Hergeirsson som faktisk ble presentert som ny sjef på en pressekonferanse på Ullevaal torsdag ettermiddag.

- Det sies at å overta noen som ligger på topp skulle være enkelt å videreføre, men det er vel faktisk noe av det vanskeligste man kan gjør. Det er en stor utfordring å overta, og det er en stor utfordringen å forbedre seg, og det er den utviklingen vi mener Thorir er kvalifisert for å gjennomføre, sa håndballpresident Arne Modahl på pressekonferansen.

Han svarte også på innvendingene enkelte kritikere har kommet med, som går på at forbundet burde ha valgt en norsk trener.

- Alle trenerkurs som finnes
- Når det gjelder Thorir, har det vært snakket om den gode nordmann. Han sier selv at alle islendinger er utflyttede nordmenn, sa Modahl humoristisk, før han mer alvorlig argumenterte for Hergeirssons kvalifikasjoner:

- Han har gjennomført alle de trenerkurs som finnes i Norge, og han har også EHFs mastercoach-grad og har den beste trenerutdanningen man kan få.

Hergeirsson gleder seg selvfølgelig til å ta fatt på jobben.

- Jeg er veldig glad for at prosessen er over. Det har vært en prosess for meg også, fra å være aktuell, til å få ballen i armene.

- Har vært med på å skape
- Jeg er veldig stolt over å ha fått muligheten. Samtidig føler jeg med kompetent, ut fra de erfaringene og den bakgrunnen jeg har, sa Hergeirsson, som understreket at han går inn i jobben med ydmykhet og en offensiv holdning.

- Jeg kjenner historikken. Jeg har vært med på å skape en del av det som har vært gjort tidligere. Gleder meg til å jobbe med mange gode spillere med høye ambisjoner, sa han.

Thorir Hergeirsson vil bruke de nærmeste ukene til å sette sammen det nye trenerteamet.

Første oppgave blir å bygge opp et slagkraftig lag til VM i Kina i desember. Og nettopp VM-gullet er etterlengtet. For selv om medaljene, også av edleste valør, har strømmet inn jevnt og trutt, er ikke Norge blitt verdensmestere siden mesterskapet på hjemmebane i 1999.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).