Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fantaserte om moren min

Les utdrag av politiavhørene med Josef Fritzl (73).

Den britiske avisen The Sun har fått tilgang til utskriftene av politiavhørene med Josef Fritzl. Fritzl ga advokaten tillatelse til å frigi det han mener er hans versjon av saken.

Fritzl forteller i avhørene at han fikk respekt for autoriteter allerede som guttunge da nazistene styrte Østerrike.

Han hevder selv at han sperret inn datteren Elisabeth (nå 42) for hennes eget beste.

- Helt siden Elisabeth kom i puberteten sluttet hun å adlyde meg, hun fulgte rett og slett ikke reglene mine, sier mannen som blir omtalt som «Satan» av medfangene sine.

- Hun pleide å være ute hele natten på lokale barer, og hun stinket alkohol og røyk da hun kom hjem, sier han.

Videre forteller Fritzl at han skaffet datteren en jobb som servitør, men at hun ofte skulket unna.

- Hvorfor skulle de bry seg?
Fritzl sperret datteren nede i kjelleren da hun var 18 år gammel, men fortalte omverdenen at hun hadde flyktet og blitt medlem av en religiøs sekt.

- Det kan være at noen skjønte hva jeg holdt på med, men at de lot være å bry seg – hvorfor skulle de bry seg? sier han.

- Kjelleren er i mitt hus – den tilhører meg – den er mitt kongerike og kun jeg har lov til å oppholde meg der. Og det visste alle som bodde i området, sier han.

- Dette gjelder min kone, mine barn og mine leieboere, og ingen av dem klarte noen gang å tvinge seg inn i mitt kongerike, og ingen spurte hva jeg gjorde der, sier han.

(Artikkelen forsetter nedenfor).

Fritzl snakket også om moren som oppdro ham alene i Amstetten i etterkrigsårene. Svigerinnen til Fritzl har tidligere uttalt at han ofte ble utsatt for vold av moren.

- Hun var den beste kvinnen i hele verden. Jeg går vel ut ifra at man på en måte kan beskrive meg som mannen hennes. Hun var sjefen i hjemmet og jeg var den eneste mannen i huset, sier han.

Ble ikke seksuelt misbruk
Han avviser derimot at han noen gang ble seksuelt misbruk av moren, og forteller at han respekterte henne over alt på jord. På spørsmål fra advokaten om han noen gang fantaserte om å ha et forhold til moren, svarer han slik:

- Ja, antageligvis. Men jeg var en veldig sterk mann, antageligvis like sterk som min mor, og som et resultat av dette var jeg i stand til å ha kontroll over mine lyster, sier han.

Fritzl hevder at han holdt datteren innesperret for å beskytte henne mot verden utenfor. Han forteller i avhøret at han etter hvert ble redd for å bli arrestert, og han fryktet at omverden skulle finne ut hva han hadde gjort mot sin egen datter.

- Man kan vel si at jeg endte opp i en ond sirkel, ikke bare for Elisabeth, men også for meg fordi det ikke fantes noen utvei, sier han.

Etter en stund begynte han å voldta datteren regelmessig i kjelleren.

- Jeg vet at Elisabeth ikke ville det – det jeg gjorde mot henne. Men presset til å gjøre det forbudte ble for stort til å motstå, sier han.

Kjøpte legebøker
Elisabeth ble gravid med faren første gang i 1988 – fire år etter at hun ble låst inne i fangekjelleren.

- Elisabeth var selvfølgelig svært bekymret for fremtiden, men jeg kjøpte legebøker som hun kunne ha i kjelleren, slik at hun visste hva hun skulle gjøre når dagen kom. Og jeg kjøpte håndklær, desinfeksjonsmiddel og bleier, sier han.

Elisabeth fødte datteren Kerstin alene samme året. Kerstin (19) er nå livstruende syk og ligger i kunstig koma på et sykehus i Amstetten.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen