Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fikk over 1000 sinte e-poster da Davy holdt på som verst

Møt en åpenhjertig Dag-Eilev Fagermo i «Taktikkpraten».

SKIEN (Nettavisen): Du leser nå den femte utgaven av Nettavisen-serien «Taktikkpraten». Vi har reist til Skien for å snakke fotball med Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (46).

For dere som ikke er kjent med denne artikkelserien: Vårt mål er å komme skikkelig inn under huden på hovedtrenerne i Tippeligaen. Hvordan tenker de? Hva ønsker de? Hva ligger bak de valgene som blir gjort? Vi skal helt enkelt snakke fotballstrategi.

Vi er lovet 30 minutter med en av de mest frittalende trenerpersonlighetene i Norge, og Fagermo tar oss imot på hans kontor på Skagerak Arena.

Du får nå bli med på praten - ord for ord:

- Hvordan vil du med egne ord forklare fotballfilosofien din?

- Jeg vil spille offensiv fotball. Fotball utvikler seg på fart og ferdigheter, og jeg er veldig opptatt av å integrere det i treningsarbeidet og spillet. Jeg er også opptatt av å utvikle fotballspillere. Jeg er ikke en trener som kunne ha jobbet i en ren kjøpeklubb. Jeg synes det er gøy å være med på å utvikle en juniorspiller til å bli tippeligaspiller. Det skal også være en del av fotballfilosofien at vi har sterk lokal forankring. Vi skal spille offensivt og underholdende, men vi skal gjøre det med mange egenutviklede spillere.

- Hvis du fritt kunne velge spillere og spillertyper, hva er i dine øyne det beste systemet eller den beste formasjonen?

- Alle formasjoner har sannsynligvis plusser og minuser. Jeg foretrekker 4-3-3, for det har jeg drevet med hele livet som trener. Jeg er påvirket av Nils Arne Eggen-generasjonen, jeg har drevet med 4-3-3 siden 1990. Noen trenere sier formasjoner bare er tallkombinasjoner, men det er jeg uenig i. Det er forskjell på alle systemer, og det påvirker rollene til spillerne som skal brukes. Men så lenge jeg er trener i Odd, skal vi spille 4-3-3.

- Vil du beskrive dagens Odd-stil som ballbesittende eller gjennombruddshissig?

- Jeg jobber med å være begge deler. Det tror jeg er viktig og riktig. Det er viktig å være ballbesittende i en del kamper, enten det dreier seg om hvile, å få selvtillit eller spille ut motstanderen og gjøre de slitne. Det kan også være riktig å være gjennombruddshissig, man skal tross alt score mål, og rommene er ofte større når man har sjansen til å gå for gode brudd. Ting kan gjøres enklere når man er gjennombruddshissig, så det er en kombinasjon.

- Du nevnte at du synes det er gøy å utvikle en spiller fra juniornivå til tippeliganivå. Hva er det første du lærer en ung spiller når han er med på A-lagstrening for første gang?

- Det første som gjelder, er at de er unge når de kommer opp. Vi er ikke opptatt av å ta opp 19-20-åringer, da er det som regel for sent. Det er jo egentlig ikke det, men sånn er vår fotballfilosofi. Vi tar de heller opp som 15-åringer. Da kommer de tidlig opp og trener med A-laget. Det er tøft! Det er et helt annet tempo, og med tanke på egen alder er de mentalt usikre når de skal spille med og mot voksne garvede tippeligaspillere. Det viktigste er å gi dem trygghet og forståelse for at dette er et langsiktig løp. Det tar litt tid.

- Du forteller dem at du ikke forventer at en 15-åring briljerer med en gang?

- Ja, og filosofien er at du ikke er en tippeligaspiller, det er noe du blir.

- Hvor godt har du lykkes med talentutvikling, synes du?

- Hvor godt? Dette blir skryt, men det er vel ingen klubber som har lykkes bedre. Det er ingen som er i nærheten av å ha en så sterk lokal profil som oss. Aftenposten hadde en stor sak om dette, som viste at vi er nesten dobbelt så gode på bruk av egenutviklede talenter som lag nummer to på den listen. Vi har også en haug av landslagsspillere på ulike lag. Statistikken viser at vi er i en klasse for oss selv på utvikling av fotballspillere.

[Assistenttrener Jan Frode Nornes henter Aftenposten-tallene Fagermo snakker om og legger de på bordet foran Nettavisen. Etter 17 serierunder har Odd gitt egenutviklede spillere 9591 spilleminutter, noe som er best i Tippeligaen. Aalesund, som er nest best i Norge på dette, ligger helt nede på 6308 minutter. Av de ni egenutviklede spillerne, er hele åtte fra Telemark.]

- Vi er i en klasse for oss selv. Vi har et lavere lønnsbudsjett enn Sogndal, men fordi vi har så mange unge og gode spillere vi har utviklet selv, klarer vi å drive for en billig penge. Vi hadde ti telemarkinger i troppen mot Viking. På Lerkendal startet vi med syv telemarkinger, Rosenborg hadde én trønder.

- Med tanke på at dere har så mange lokale spillere, synes du det kommer for få folk på hjemmekampene deres (Odd har 5030 i snitt på hjemmekampene, stadion tar rundt 13.500)?

- Nei, det gjør ikke det, men det er et godt spørsmål. Et interessant spørsmål, og det har vi tenkt litt på selv. Vi har trodd at lokal forankring gjør at det kommer masse folk på kampene. Vi har slitt de to siste sesongene, solgt unna spillere og mistet kvalitet på kort tid. I det siste har det gått bedre, og nå begynner folk å komme på kamp igjen. Jeg tror man vil se et godt fotballag. Vi har sammenlignet oss med Strømsgodset, for de har ikke flere folk enn oss på kampene, men de har ligget i toppen i to år på rad nå. De har ikke lokal forankring, men det har vi. Jeg tror det er viktig, men ikke det alene. Det å ha en stjerne på laget, det drar folk det også.

- Siden opprykket i 2008, har Odd to femteplasser, en fjerdeplass og en tiendeplass. Hva føler du er Odds naturlige posisjon i hierarkiet?

- Det er to svar på det. Ut fra ressursene burde vi ligget på 14. eller 15.plass. Vi er blant de med lavest lønnsbudsjett og lavest sportslige budsjett, så ut fra ressurser skulle vi vært blant de to-tre svakeste lagene i Tippeligaen. Men ut fra stadion, potensial og dyktighet på spillerutvikling, kan vi være blant de seks beste.

- Hva slags fotball får vi aldri se Odd spille under deg og din ledelse?

- Aldri spille? Det vil jeg ikke si, for jeg er resultatorientert. Jeg kan godt være veldig kynisk og gjøre grep selv om jeg er 4-3-3-fokusert og har tro på det. Over tid vil jeg ikke spille en fotball som er kynisk, for det er ikke utviklende nok. Men for å vinne en kamp kan jeg være kynisk.

- Hvis du kan velge mellom å vinne 1-0 eller 4-3, hva hadde du valgt?

- Det spørsmålet synes jeg blir for tabloid. Jeg vinner gjerne 1-0, jeg. Men jeg vil helst vinne 4-0.

- Hvis vi går 100 år frem i tid, hvordan tror du fotballen har forandret seg siden i dag?

- Jeg tror ikke fotball utvikler seg så mye på systemer og formasjoner, men som i all annen idrett kommer idrettsutøveren til å utvikle seg. Man kommer til å løpe lenger, fortere, tenke fortere, ha bedre ferdigheter, være mer komplette. Det går den veien.

- Er du enig med dem som sier at det norske landslaget som kvalifiserte seg til USA-VM i 1994 hadde fått juling av dagens landslag?

- Nei, det er jeg ikke enig i. De spillerne som spilte på 90-tallet, de var gode. Hadde de trent under de treningsfasilitetene og regimene som er i dag, med mer kunnskap, hadde de vært enda bedre enn de var den gangen.

- Hender det at du tenker tilbake på ting du har gjort som trener og rister på hodet av deg selv?

- Ja, det tror jeg alle gjør. Samtidig har jeg et godt trenerteam med ulik kunnskap, og vi lærer av hverandre. Vi har trent ganske mange gode spillere etter hvert, og de kommer også med ny kunnskap. Trenerutdannelsen i fotballforbundet er også veldig bra og har hjulpet meg mye. I tillegg har jeg reist mye. Jeg er ikke så opptatt av å være i Norge lenger, men jeg reiser mye ut for å lære av andre. Det sier seg selv at jeg har gjort mange ting feil, som jeg har luket vekk etter hvert.

[Telefonen ringer på Fagermos kontor. Det er en lokal trener som ønsker å vite hvordan et talent gjorde det på sin første Odd-trening. Fagermo forteller at han ikke møtte opp, og spør heller om få teste en annen spiller på den lokale trenerens lag.]

- Mens vi er inne på talenter. Når en spiller ikke møter opp når du gir ham en sjanse, slik tilfellet er nå, er dørene stengt for alltid?

- Alle mennesker kan gjøre feil, og det kan være gode grunner til at han ikke møtte opp i dag. Det sjekker vi, og er det en god forklaring slår vi ikke hånda av folk.

- Vi kan gå litt over på Tippeligaen. Hva tenker du som trener og fotballmann når du ser Molde går fra to strake seriegull til å slite i bunnen av tabellen?

- Slikt kan skje. Nå har de handla for en haug av millioner i sommer, så ... Jeg synes det er bra at vi har lag som Molde i norsk fotball. Vi trenger lokomotiv, og så lenge Røkke og Gjelsten vil bruke så mye penger som de gjør, har Molde muligheten til å være nettopp et lokomotiv. Det gjør at vi andre har noe å strekke oss etter. Solskjær har gjort det veldig bra, og det kan skje i fotball at det går dårlig. Det betyr ikke nødvendigvis at det har vært dårlig jobbet.

- Hvis du kunne forandre noe i norsk fotball og Tippeligaen, hva hadde du gjort?

- Jeg er veldig fornøyd med Tippeligaen, konseptet og produktet er veldig bra. Kampdagene er det eneste, men det er blitt bedre i år, og nå spiller vi fredag, lørdag og søndag. TV styrer mye nå, men det er bra, for det har aldri vært større oppmerksomhet rundt Tippeligaen. Vi skal ikke glemme det. Selv om det er færre folk på tribunen, er oppmerksomheten større enn noen gang. Likevel er det gøy å ha masse folk på stadion, og derfor er spilletidspunktene viktig for å få folk på kamp. Tabellen må være lett å følge med på. I mine øyne bør det også tilrettelegges bedre for bortesupporterne. På den måten kan man gjøre stadion mer interessant, det er morsomt når supporterne kriger også.

- Mange har tro norsk fotballs fremtid etter et godt U21-sluttspill og gode resultater med de fleste aldersbestemte landslagene. Deler du optimismen?

- Ja, absolutt. Men talentene må inn på A-landslaget og få spille. Vi kan vinne Jet-turneringen eller NM for juniorlag, men det hjelper ingenting hvis ikke de får spille tippeliga. Du må videreforedle talentene til A-landslagsspillere. Derfor er det gledelig at Omar (Elabdellaoui) og Stefan (Johansen) spiller mot Sverige. Jeg mener vi må akseptere en hel kvalik uten å komme oss til et sluttspill, bare for å la unge spillere med større potensial enn de som er der nå få spille og få erfaring. Så får vi heller gjøre det bra i neste kvalik. Vi må tørre det.

- Det kan bli en aktuell problemstilling allerede denne høsten. Mener du Drillo bør bruke langt flere talenter i førsteelleveren allerede nå?

- Vi må la de mest talentfulle spillerne våre få erfaring, og heller akseptere at det koster oss en kvalik. Skal vi hele tiden spille med de som akkurat der og da er best, men som kanskje ikke har så stort potensial, tror jeg vi blir litt for dårlige. Det hjelper nok også at vi nå får flere spillere ut i europeiske ligaer.

- Du hadde nylig en kontroversiell kommentar i Varden, om at dommerstanden i Nord-Norge «holder et 5.-6.divisjonsnivå sammenlignet med de på Østlandet». Hva synes du om nivået på dommerne generelt i Tippeligaen?

- Det der ble en svær sak om noe som ikke er så svært, men sånn er media noen ganger. Jeg synes dømmingen i Tippeligaen har vært veldig bra, men at nivået kanskje har falt litt denne sesongen. Jeg har tidligere sagt at dømmingen er det som holder høyest kvalitet i Tippeligaen.

[Fagermo trekker pusten, tenker seg om og fortsetter argumentasjonen.]

- Det som irriterer meg med dømmingen i Tippeligaen, er fjerdedommeren. Han gjør ingenting! Likevel er fjerdedommerne ofte tippeligadommere med topp kompetanse. Hvorfor kan ikke fjerdedommeren hjelpe til med dømmingen? Han har to øyne og står cirka der vi trenere står. Han ser situasjoner fra en litt annen vinkel, men de sier hele tiden at det er for langt unna og at de ikke kan blande seg inn. Men da kan de like gjerne bruke en administrator til å foreta bytter og vise tilleggstid. Jeg synes det er litt råflott, og at fjerdedommeren kunne fått lov til å være litt mer aktiv.

- Hvis du selv skal bedømme dine sterke og svake sider som trener, hva sier du da?

- Jeg tror styrken min er at jeg er tydelig. og jeg har stor arbeidsmoral. Min største svakhet er kanskje min største styrke, nemlig at jeg er utålmodig. Det kan bli slitsomt i perioder, men det er også en drivkraft. Jeg tror også det er en viktig egenskap å aldri bli fornøyd, aldri mett.

- Hva kan du i dag som du ønsker at du kunne da du startet som fotballtrener?

- Først og fremst er jeg blitt bedre på forsvarsspill. Nå er jeg opptatt av forsvarsspill, noe jeg ikke var tidligere. Jeg var en romantiker som bare tenkte angrepsspill, påvirket av Nils Arne Eggen. Jeg tror også jeg er blitt roligere og bedre som leder enn jeg var tidligere.

- Det skrives mye om deg i pressen. Finnes det noen myter om deg du føler ikke stemmer?

- Det er den Brann-myten, den blir jeg aldri kvitt. Jeg snakker om den Kovacs-episoden. Husker du den?

- Ja, da han scoret mens Brann-keeper Håkon Opdal lå skadet på bakken?

- Ja, riktig. Davy Wathne har klart å fremstille det som at jeg sto og jublet for et mål som var «unfair». Jeg jublet fordi jeg trodde det var et realt mål. Jeg trodde Opdal driblet, jeg. Jeg snakket med Opdal om det, og han skjønte det. Jeg står jo ikke og jubler for at en mann blir skadet. Jeg fikk over 1000 sinte e-poster fra stein gærne bergensere da Davy og pressen holdt på som verst. Da vi dro til Bergen, sang hele stadion at «Fagermo er et svin». Det henger igjen ennå. Det er rart at folk ikke skjønner hva som skjedde. Vi skulle ikke scoret, vi skulle forstått at han var skadet, men det var ikke lett i kampens hete. Det er en myte, vi jubler ikke når motstanderen er skadet og vi vil ikke score «unfair» mål.

- Er det andre ting du skulle sett uskrevet om deg selv?

- For det første er jeg nøye med å ikke lese for mye. Jeg leser aldri blogger eller kommentarfelt om meg selv. Moren mi drev med det. «Det må du slutte med», sa jeg, for der sitter det feige folk som skriver under pseudonym-navn. Jeg har også hatt øyeblikk der jeg har vært følelsesmessig engasjert og sagt ting jeg ikke burde sagt. Da vi tapte 0-3 mot Haugesund, sa jeg at Haugesund var et dårlig lag. Da sa jeg til meg selv, «det er dumt å si», men jeg sa det likevel, for jeg var så hissig. Jeg tror ikke man kan være topptrener hvis du ikke hater å tape. Da kommer det noen sånne utbrudd.

- Når du kommer hjem etter en tippeligakamp, hva gjør du?

- Som regel slapper jeg av og spiser. Jeg blir veldig sliten når det har gått en time etter kamp, for jeg har vært så full av adrenalin. Da gjelder det bare å spise og slappe av, og jeg ser ikke fotball i det hele tatt. Jeg ser aldri på Fotballkveld. Jeg kobler av og gjør noe annet, leser eller spiller edderkoppkabal på PC-en. Det er viktig å distansere seg litt. Hvis jeg orker, ser jeg heller en film.

- Dere analyserer vel den neste motstanderen, men føler du ikke at du går glipp av nyttig info om andre lag hvis du aldri ser Fotballkveld?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg og (assistenttrener Jan Frode) Nornes har vært i Tippeligaen i mange år. Jeg kan Tippeligaen ut og inn. Vi er ikke så opptatt av motstanderen heller, men skal vi hente informasjon om neste motstander, er det ikke noe problem. Vi jobber hele uka. Når vi skal møte Molde borte, vet vi hva Molde er gode på. Jeg kan gå glipp av Se & Hør-stoff, men det er ikke så farlig.

- Fotballtrenere er blant dem som får like mye kjeft som parkeringsvakter. Jeg tipper du skulle ønske at folk hadde hatt større forståelse fra hva jobben din egentlig innebærer. Stemmer det?

- Tja. Det er mange som skjønner hva vi driver med, men de som kjefter, skjønner ikke det. Det er en del som ikke skjønner forutsetningene våre, med tanke på økonomi og andre klubbers økonomi. Penger er makt i toppfotballen. Jeg tror også flere undervurderer hvor mye jobb det er å være fotballtrener. Vi kommer ikke klokka 10 og går klokka to. Jeg jobber nok 60 timer i uka, året rundt. Det forstår ikke folk som ikke har vært med i bransjen. Som jeg var inne på, man er ikke tippeligatrener, det er noe man blir gjennom utvikling. Da irriterer det meg at folk på tribunen roper på unggutta som gjør feil. Jeg snur meg aldri og kommenterer det, men det irriterer meg. At folk ikke forstår dét! Man må gjøre feil for å utvikle seg.

- Sett fra et psykologisk ståsted, er det kanskje ikke det lureste å kjefte på en unggutt heller?

- Nei, ikke sant. Vi har hatt unggutter som har slitt med det der. Man kan kjefte på en 27-åring som har vært med i gamet en stund, det er noe helt annet. Da kan man stille krav. Men ikke når gutten er 18 år.

- Vi går over på noen mer situasjonsbestemte spørsmål. La oss si Barcelona kommer på besøk for å spille obligatorisk kamp mot dere i morgen. Hvordan hadde du lagt opp taktikken?

- Det hadde vært vanvittig moro. Jeg hadde bedt spillerne gå ut og kose seg, gjør så godt dere kan. Jeg hadde ikke lagt opp en ekstremt kynisk strategi, for vi hadde hatt problemer med å være borti ballen likevel. Da gjelder det å se og lære, kjempe og stå på.

- Si at en spiller går ut i pressen og kritiserer deg. Hvordan ville du håndtere situasjonen?

- Det hadde jeg håndtert bra. Vi har frihet under ansvar i Odd, og jeg er opptatt av at spillerne er seg selv. Hvis de mener at jeg er for dårlig, og vil ut i media med det, får det være helt opp til dem. Hvis det er urimelige ting, vil det falle tilbake på spilleren. Det vil folk skjønne. Enkelte ting kan man ikke forsvare seg mot, og det er noe man må leve med som trener. Det finnes ting publikum ikke vet. Det er derfor vi har godt betalt for å være topptrener, vi får mye ufortjent drit som vi ikke kan forklare. Hvis en spiller derimot kommer med urimelig kritikk av meg, vil det bli et problem for spilleren.

- Har du i det hele tatt noen medieføringer for spillerne dine?

- Lite. Vi er opptatt av profiler, for vi er ikke den klubben med mest pressedekning. Vi vil gjerne at folk er friske i media. Det er ofte jeg som er det, for jeg er kanskje frisk i kjeften. Vi har en seriøs og profesjonell spillergruppe, og noen ganger kan det bli for kjedelig i media.

- Vi kan snakke litt om spillerjakt. Hvor involvert er du der?

- Vi har ikke noe speidernettverk, slik en del andre klubber i Tippeligaen har. Vi er heller ikke opptatt av å hente utenlandske spillere, vi vil hente spillere fra nærområdet og utvikle dem. Det nettverket er knallbra, gjennom krets og lokale klubber. Det er ingen fare for at vi mister talenter vi vet kan bli gode nok for Odd. Vi vil ha et norsk lag, et telemarkslag, og derfor blir ikke jobben med spillerjakt så viktig.

- Hvilken signering har du vært mest trygg på siden du ble fotballtrener?

- Jan Frode Nornes (sitter to meter unna Fagermo). Ha-ha. Nei, man kan aldri være 100 prosent sikker. Men jeg var ganske sikker på Jone Samuelsen og Simen Brenne.

- Hvis du fritt kunne velge en tippeligaspiller, hvem hadde du hentet til Odd?

- Alexander Søderlund, kanskje. Men det er dårlig gjort overfor Frode (Johnsen), han kan misforstå hva jeg mener. Jeg sier Kjell Inge Røkke. Penger. Det er et bra svar, er det ikke? Jeg er usikker på Søderlund, jeg altså. Er han så god? Han var god sammen med (Nikola) Djurdjic, men har ikke vært noe god etter det. Jeg var glad i Tarik (Elyounoussi), men nå er jo han borte. Vi kan ikke ta Espen Ruud heller, for han spiller i Danmark. Han er telemarksgutt og hadde passet vår profil. Det er ikke noe vanskelig å svare på spørsmålet, men jeg er redd for hva gutta tenker når de leser dette, for jeg er ikke misfornøyd med de spillerne jeg har. Nei, jeg svarer Kjell Inge Røkke. He-he.

- La oss snakke litt mer om landslaget. Har du selv ambisjoner om å trene det norske A-landslaget?

- Nei, jeg har ikke ambisjoner om å trene A-landslaget. Jeg hadde ikke ambisjoner om å trene en tippeligaklubb heller, jeg har bare kommet dit fordi jeg er interessert i fotball og har jobbet med det. Jeg går ikke rundt og tenker på hvem jeg skal trene. Jeg er telemarking og veldig stolt av å trene Odd. Jeg synes det er utrolig gøy å trene Odd. Jeg vil helst vinne noe, og vi har vært nærme. Tre semifinaler i cupen. Jeg vil gjerne vinne noe med Odd, men vi har vært gjennom tøffe økonomiske utfordringer. Nå bygger vi et lag igjen. Om vi får beholde laget, kan vi bygge et topplag. Det er mer drømmen min enn å trene et annet lag.

- Hvem mener du bør overta etter Drillo? Han kan være ferdig allerede i oktober om landslaget ikke kvalifiserer til VM.

- Ståle Solbakken (intervjuet ble gjort før Solbakken ble ansatt i FCK, red.anm.). Eller Kjetil Rekdal, kanskje. Men Solbakken er fri på markedet og har internasjonal erfaring. Han var uheldig med klubbvalg, men jeg tror fortsatt Ståle er bra. Han har en del av det gode norske i seg, han kjenner Norge ut og inn og han har hentet impulser fra ligaer som er kommet lenger enn norsk fotball. I både Tyskland og Danmark er det elementer i deres spill vi mangler i Norge. Det dreier seg om Rekdal og Solbakken, og så har du Solskjær. Men han tror jeg ikke er interessert ennå.

- Du nevner ikke Ronny Deila. Er det noen grunn til det?

- Han er for ung, og har ikke internasjonal erfaring ennå. Han er flink, men jeg tror Ronny er litt som meg, han er klubbtrener. Han er dyktig til å jobbe med en gruppe over tid, det er en helt annen jobb å være landslagstrener. Man har mindre tid med spillerne. Både for Solskjær, Deila og meg er det for tidlig. Jeg sier ikke nødvendigvis at de ikke er flinke nok, men jeg tror de fortsatt har mye å utrette i klubbene. Landslagstrenere er ofte litt eldre trenere som begynner å bli litt mett. Det er viktig at du får frem dette, så ikke de blir sure på meg.

- Noen har etterlyst at NFF ser utenfor landegrensene i sin søken etter ny landslagssjef. Hva mener du?

- Jeg håper ikke det. For det første, tror jeg ikke vi har råd til det. Skal vi hente Mourinho eller noen av de gutta som tjener 50-60 millioner i året, mens en norsk landslagstrener tjener opp mot tre millioner? Det aspektet tror jeg ikke folk tenker på. For norsk fotballs del tror jeg det er viktig at vi klarer å få frem trenere som er gode nok til å være landslagssjef, på samme måte som vi klarer å få frem dommere og spillere. Norsk fotball må markedsføre sitt eget ansikt.

- Helt til slutt, hva hadde du jobbet med hvis du ikke var fotballtrener?

- Jeg hadde jobbet med ledelse, for jeg har en mastergrad i økonomi og ledelse. Men jeg er nok en person for det private næringslivet, ikke det offentlige. Jeg er ikke en byråkrat. Ting må skje.

TIDLIGERE VERSJONER AV TAKTIKKPRATEN:

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken