Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg forsøkte å stanse ranet

Petter Tharaldsen (33), som ble tatt svømmende i kanalen etter ranet på Aker brygge i august, nekter for at han deltok.

Tirsdag ble Tharaldsen varetektsfengslet for fire nye uker ved Oslo tingrett. 33-åringen motsatte seg varetekt, i motsetning til hans to medsiktede Lars Harnes og Daniel de Linde som samtykket i videre varetektsfengsling. Retten kom likevel til at det var grunnlag nok til å fengsle Tharaldsen for fire nye uker.

- Prøvde å stanse ranet
- Den siktede mente han ikke burde få forlenget varetektsfengsling. Han begrunnet dette med at han var på Aker brygge for å prøve å stanse ranet, sier politiadvokat Geir Evanger til TV 2 Nettavisen.

Tharaldsens forsvarer, Kjetil Magnus Berg, bekrefter at hans klient tar avstand fra deler av anklagene mot seg og at han derfor begjærte seg løslatt. Han ønsker ikke å kommentere 33-åringens rolle i forbindelse med ranet.

Tatt uten penger og våpen
Petter Tharaldsen, som er kjent fra den beryktede Tveita-gjengen, ble pågrepet av politiet kort tid etter Harnes og de Linde. Mens de to andre ble tatt på fersken med penger og våpen i hendene, ble Tharaldsen oppdaget svømmende i kanalen inne på Aker brygge. Han hadde verken våpen eller kontakter fra ranet på seg. Han var heller ikke kledd i samme type klær som de to andre.

- Vi er likevel av en helt annen oppfatning av 33-åringens rolle enn hva han selv forklarer, sier Evanger til TV 2 Nettavisen.

Utbytte på fem millioner
De tre mennene er alle siktet for grovt ran. De tre skal ha fått med seg rundt fem millioner kroner da en pengetransport skulle levere penger til DnB Nors filial på Aker brygge natt til 30. august i år. To vektere ble overrasket inne i banken og bundet med strips på hender og føtter. Den ene vekteren ble truet med en ladd maskinpistol mot nakken.

Takket være et snartenkt vitne ble politiet raskt varslet om ranet som pågikk og kom tidsnok til stedet og pågrep ranerne med pengene i hendene.

I ettertid ble Harnes’ samboer pågrepet og siktet for medvirkning til ranet. Hun skal ifølge politiet ha deltatt i planleggingen og ble varetektfengslet for to uker, men er nå løslatt.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer