Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg forsvarer en plass på laget

Ruben Yttergård Jenssen sliter med spilletid i Tyskland, men frykter ikke for landslagsplassen.

Håvard Nordtveit er havnet på benken i Mönchengladbach, mens Ruben Yttergård Jenssen knapt får spilletid etter at han ble Tyskland-proff.

Nordtveit har ikke startet noen av de fire første Bundesliga-kampene denne sesongen, mens Jenssen bare har fått tre innhopp i 2. Bundesliga-laget Kaiserslautern.

– Det er ikke så mye som har skjedd. Jeg kom sent ned til oppkjøringen sammen med flere andre av spillerne. Vi fikk bare med oss to-tre uker, mens de andre hadde fem-seks uker. Da tok trenerne ut et lag som var 100 prosent fit i starten. Det laget har han fortsatt med, og det er ganske normalt egentlig. Jeg stresser ikke, sier Nordtveit til NTB.

I 'Lautern har trener Franco Foda fått sparken. Oliver Schäfer er vikartrener.

– Jeg har ikke fått nok spilletid til nå. Jeg mener jeg forsvarer en plass på laget. Jeg håper trenerskiftet skal være godt for min del, og at det blir en god del mer spilletid framover, sier Yttergård Jenssen.

Duoen har vært blant de mest betrodde i landslaget. Nordtveit har riktignok bare 11 A-landskamper, men fast spill i 1. Bundesliga sist sesong gjorde ham til et naturlig valg sentralt på midtbanen. Yttergård Jenssen er bare 25 år, men har allerede rukket å få med seg 25 landskamper.

Frykter ikke
Begge er klar på at fast spill for klubblaget må til for at plassen hos Drillo ikke skal ryke.

– Egil følger med. Han stresser heller ikke. Jeg fikk vist en OK figur da jeg kom inn mot Sverige. Det er alltid konkurranse på landslaget. Inngangen er litt annen mot Kypros nå. Kampen må vinnes. Kanskje kjører han (Drillo) litt mer offensivt enn defensivt. Jeg skal gjøre mitt for å beholde plassen min, sier Nordtveit.

– Frykter du for landslagsplassen?

– Ikke frykt, men det var jeg klar over da jeg dro. Får jeg ikke spille på klubblaget, vil landslagsplassen ryke. Jeg ønsker veldig å være med videre for landslaget. Det er utrolig stort for meg. Da må man selvfølgelig spille på klubblaget, sier Yttergård Jenssen, som i sommer byttet ut Tromsø med tyske Kaiserslautern.

Angrer ikke
Nordtveit er optimist.

– Jeg var vel den som fikk flest minutter ute på banen for 'Gladbach i fjor. Skulle jeg begynt å tvile nå, ville jeg vel vært på feil plass. Treneren vet hva som bor i meg. Jeg smiler fortsatt hver dag. Jeg må bare være tålmodig.

Midtbanekollegaen angrer ikke på at han reiste ut.

– Jeg angrer ikke på valget, men det har vært perioder der det har vært veldig tøft. Og da har man vært fristet til å angre, men totalt sett så angrer jeg ikke på at jeg dro ut.

– Jeg har fått utrolig mange erfaringer. Treningshverdagen er veldig tøff. Det gjør at jeg også hever meg. Jeg mener at jeg allerede er blitt mye bedre i løpet av bare et par måneder i Tyskland, sier Yttergård Jenssen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken