OSLO (NTB): 16 år gamle Malala Yousafzai er i år som i fjor nominert til Nobels fredspris, men hun sier selv at hun ikke fortjener den ennå.

- Føler at jeg må gjøre mer

- Jeg er glad mennesker fortsatt mener at jeg burde få prisen, men jeg føler at jeg må gjøre mer, sier Malala til NTB. Hun forteller at hennes mål er at alle barn i verden skal gå på skole.

- Jeg fortjener den kanskje litt allerede, men jeg har bare akkurat begynt. Men ja, når jeg har nådd mitt mål, da fortjener jeg det, sier hun.

Tid til å være ung?

Gjestene på et dialogmøte med Malala Yousafzai (16) søndag uttrykker bekymring for at ungjenta ikke har tid til å nyte ungdomstiden.

- Du er en sterk og ung stemme som utgjør en forskjell, men du må ta vare på deg selv, for vi trenger deg i mange år fremover. Jeg håper du har tid til å være en 16-åring også, sier generalsekretær Tove Wang i Redd Barna, og flere av de inviterte gjestene, blant annet fra hjelpeorganisasjoner, på dialogmøtet på Oslosenteret for Fred og menneskerettigheter stemte i.

Malala smilte, mens faren svarte på spørsmålet.

- Jeg tenker på det du sier hele tiden. Jeg kan forsikre deg om at hun slåss med brødrene sine og at vi krangler. Så hun er også en helt vanlig 16-åring, smiler faren Ziauddin Yousafzai.

Skutt i hodet av Taliban

Malala Yousafzai er født i Pakistan og ble nternasjonalt kjent gjennom en blogg på BBC i 2009. Hun har i flere år kjempet for jenters rett til å gå på skole.

Hun vokste opp i den Taliban-kontrollerte Swat-dalen i det nordvestlige Pakistan mot grensen til Afghanistan. Her ble jenteskoler brent ned.

Hun ble skutt i hodet av Taliban da hun satt i skolebussen på vei hjem i oktober 2012. Hun ble operert i Storbritannia og flyttet til Birmingham med familien.

Malala Yousafzai holdt i fjor tale i FN, har mottatt en rekke priser, deriblant EU-parlamentets Sakharov-pris, og var regnet som en av favorittene til Nobels fredspris. Hun er nominert på nytt i år.

Denne helgen er hun i Norge, invitert av 14. august-komiteen, som blant annet arrangerer markeringen av Pakistans nasjonaldag her i landet, og Oslosenteret for Fred og Menneskerettigheter.